dede aalesund (Foto: Scanpix)
dede aalesund (Foto: Scanpix)

Blakk Dedè på vei til Ålesund

Like før før Tippeligaen sparkes i gang har Aalesund fått livstegn fra sin bortkomne sønn, Dedè Anderson.

ÅLESUND (TV2 Sporten): - Jeg har snakket med ham på telefon flere ganger de siste ukene. Dedè sier at han kommer til Ålesund sammen med familien i løpet av noen få dager, sier tolk og investor Leif Haagensen.

Blakk
Leif Haagensen sier at Dedè nå tydeligvis er tom for penger siden han kommer til Norge. Investoren hjalp nylig til med å overføre penger brasilianeren fikk igjen på skatten, som han har hatt stående på en konto i Norge.

- Dedè sier han vil bruke disse pengene til sykehusregningen til sin far, samt flybilletter til Ålesund for seg og sin familie neste uke, sier Haagensen.

Sist Dedè var i Ålesund var i påsken i fjor. Da var han innom på en snarvisitt og fikk innvilget ett års permisjon, angivelig for å pleie sin syke far i Brasil.

Men i kjent stil brøt 27-åringen avtalen om å returnere til Norge 5. januar i år. Klubben uttalte da at de anså Dedè som "sportslig død" i Aalesund.

Får ikke lønn
Ledelsen i Ålesund tar opplysningene om Dedès hjemkomst med knusende ro.

- Dette har vi hørt før. Jeg gidder ikke bruke en kalori på saken før jeg får bekreftet at han står på Gardermoen, sier daglig leder i Ålesund Fotball, Henrik Hoff.

Er dere forpliktet til å betale han lønn dersom han kommer?

- Nei. Han har brutt alle vilkårene for permisjonen vi innvilget, så vi har ingen forpliktelser overfor ham, sier Hoff.

Dedè er klubbens dyreste spiller noensinne, men sunnmøringene har fått lite valuta for pengene. Lokale investorer bladde opp 800.000 dollar i overgangssum til svenske Kalmar i 2006. Dersom han hadde fullført treårskontrakten ville regningen blitt på i underkant av 10 millioner kroner.

- Klassespiss
Henrik Hoff innrømmer likevel at en Dedè i form ville ha løst Aalesunds hittil mislykkede spissjakt på tampen av overgangsmarkedet.

- En Dedè i kanonform er en klassespiss, selv i Tippeligaen. Men jeg håper innerst inne at han ikke kommer. Det vil ta fokus vekk fra det A-laget driver med like før seriestart og det håper jeg ikke skjer, sier Hoff. Men skulle han dukke opp vil vi sette oss ned og snakke med han. Men som sagt, jeg tror ikke han kommer denne gang heller, sier Hoff.