Alessandro Petacchi (Foto: Scanpix)
Alessandro Petacchi (Foto: Scanpix)

"Ale-Jet" tilbake i vinnerform

Alessandro Petacchi viste faretruende klassikertakter på den fjerde etappen av Tirreno-Adriatico lørdag.

Etter to etapper som begge endte med bruddseier var det endelig duket for en skikkelig massespurt i Civitanova Marche lørdag ettermiddag.

Aller raskest inn på oppløpet var - ikke overraskende - hjemmefavoritten Alessandro Petacchi (Milram) som knep seieren foran spanske Oscar Freire (Rabobank) og landsmannen Filippo Pozzatto (Liquigas).

Petacchi - også kjent som "Ale-Jet" på grunn av sine ekstreme spurtegenskaper - tok dermed årets sjette seier og viser for alvor at vinnerformen er inntakt en snau uke før Milano-Sanremo triller av gårde. Petacchi vant monumentklassikeren i 2005 og er nok svært lysten på en seiersdobbel.

For CSC-hjelperytter Kurt Asle Arvesen var dagens etappe en liten personlig opptur og nordmannen trillet rolig inn, midt i hovedfeltet.

- Vi (CSC) kom godt gjennom etappen uten noen uhell. Det var kanonvær og beina begynner å lystre, sier Arvesen til Syklingens Verden.

Den svenske veteranen Niklas Axelsson (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) leder fortsatt Tirreno-Adriatico, men skal nok slite hardt for å holde på den blå trøyen etter søndagens 26 kilometer lange tempoetappe mellom Macerata og Recanati.

Se komplette resultatlister på rittets hjemmeside!