irakdemo
irakdemo

- Få soldatene hjem

Lørdag markerte organisasjonen Fredsinitiativet femårsdagen for Irak-krigen ved å kreve hjemsendelse av alle norske soldater.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er organisasjonen Fredsinitiativet i samarbeid med andre fredsorganisasjoner som markerer at USA invaderte Irak for 5 år siden.

Demonstrantene krever stans i krigføringen og at fredsprosesser settes i gang samtidig som det legges en forpliktende plan for tilbaketrekning.

- VI ønsker at myndighetene skal vise det samme motet som da de trakk styrkene hjem fra Irak og hente de norske styrkene hjem fra Afghanistan i dag. Det handler om å stå på fredens side og stå opp imot supermakter som USA, sier leder i Sosialistisk Ungdom Kirsti Bergstø til TV 2 Nyhetskanalen.

Hun mener regjeringens velvilje til å ha soldater i Afghanistan er et resultat av et kompromiss, og at det viktigste er at det ikke sendes flere soldater til landet.

- Jeg ønsker at det presset som er nå blir lyttet til. Det er viktig at det ikke sendes flere norske soldater til Afghanistan, men at de heller trekkes hjem de som er der nå, sier Bergstø.