lillehammer680_2 (Foto: TV 2)
lillehammer680_2 (Foto: TV 2)

- Tror han kvalte kona

Politiet tror drapssiktede kvalte sin 25 år gamle litauiske kone med et skjerf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siktelsen mot ektemannen til den 25 år gamle kvinnen som ble funnet død på Lillehammer onsdag ble fredag kveld utvidet til å gjelde drap. Mannen var først siktet for legemsbeskadigelse.

Under lørdagens fengslingsmøte begjærte påtalemyndigheten fire ukers fengsling for den drapssiktede mannen. To av ukene skal være med brev- og besøksforbud. Kjennelsen vil bli offentliggjort lørdag ettermiddag.

Kvalt med skjerf
- Vi mener at den siktede har kvalt avdøde med en skjerf, at han har stått bak henne og strammet skjerfet. Vi mener at hennes død fremkom som følge av denne kvelningen, sier politiadvokat Eystein Husby i Gulbrandsdal politidistrikt etter fengslingsmøtet lørdag.

Det skal være funn på åstedet som sammen med siktedes forklaring som har ført til at siktelsen ble utvidet til forsettellig drap.

Nekter skyld
Siktede skal i politiavhør ha fortalt at han fant sin kone hengende i et skjerf festet til håndtaket til parets soveromsdør.

Men ifølge drapssiktedes advokat, Lorentz Stavrum, framholder mannen at han ikke er skyldig.

- Han innrømmer å ha slått kvinnen, men ikke å ha forvoldt hennes død.

Ifølge advokaten levde den siktede og den avdøde i et voldelig forhold, og også kvinnen skal ved flere anledninger ha utøvet vold.

Tv2nyhetene.no kommer med mer!

Se tidligere TV 2-innslag om saken i videobildet under


222473