MichaelRogers (Foto: SCANPIX)
MichaelRogers (Foto: SCANPIX)

Tour de France i fare for Rogers

I fjor krasjet han ut av Tour de France. I år kan kyssesyken sette en stopper for Team High Roads Michael Rogers

Ulykken vil ingen ende ta for den sterke australieren. I fjor ledet han Touren da han veltet i en utforkjøring på den åttende etappen. Han pådro seg en skulderskade og måtte bryte.

Se video av ulykken her

222543

Nå er Rogers er rammet av kyssesyken og kan ikke konkurrere på minst åtte uker.

- Jeg hadde det samme viruset i 2001, og vet hva som skal til av trening for å komme tilbake. I mellomtiden må jeg hvile så mye som mulig slik at jeg kan ta fatt for fullt når jeg er frisk, sier Rogers til cyclingnews.com.

- 28-åringens agent, Paule DeGuyter, sier at lagledelsen i klubben mistenkte at noe var galt etter Rogers slet både på trening og i ritt.

Australieren var kaptein på T-Mobile i fjor, og var tiltenkt samme rolle for Team High Road i Tour de France. Spørsmålet er om han klarer å komme tilbake i sterk nok form til å lede Edvald Boasson Hagens klubb i verdens største sykkelritt.

- Selv om det er leit at vi ikke har med oss Michael Rogers i starten av de europeiske sesongen, er vi glade for at han har fått en diagnose og kan starte på jobben med å bli frisk igjen, sier Bob Stapleton, sportsdirektør i Team High Road.

Michael Rogers er en god temposyklist, og er blitt verdensmester i disiplinen tre ganger. De siste årene har han også vist at han er en god klatrer.