lidl680 (Foto: AFP/SCANPIX, © UT)
lidl680 (Foto: AFP/SCANPIX, © UT)

Lidl ut av Norge

Lidl Norge overfører all sin virksomhet til REMA 1000.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en pressemelding sendt ut fredag, har Lidl besluttet å bruke sine ressurser og investeringer på en mer fornuftig måte ved å utvikle og videreutbygge sin virksomhet i andre land.

Selskapet inngikk i dag avtale med REMA 1000. Det ble besluttet at REMA 1000 skal overta Lidls 50 norske utsalgssteder, hovedkontor, utviklingskontor og logistikksystemer.

Langvarige forhandlinger
- Nå som Lidl har fattet denne beslutningen, ser vi frem til å videreføre de gode relasjonene Lidl har knyttet til sine kunder, og integrere det som Lidl har bygget opp inn i vårt eget konsept, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan i pressemeldingen.

På en pressekonferanse i Oslo i ettermiddag fortalte Reitan at Lidl hadde tatt kontakt med Rema 1000 allerede i august. Avtalen ble underskrevet i Tyskland fredag morgen, etter omfattende forhandlinger den siste måneden. Han vil nå reise rundt og informere ansatte om hvilke endringer avtalen vil medføre.

Skal på jobb som vanlig
Det er ikke kjent når avtalen skal tre i kraft, eller om enkelte av butikkene skal avvikles som følge av eierskiftet. Foreløpig skal de Lidl-ansatte gå på jobb som normalt, sa Reitan på pressekonferansen.

- Vi har full tillit til at REMA 1000 vil videreføre våre forpliktelser overfor Lidls ansatte, våre kunder og våre leverandører, sier Werner Evertsen i Lidl Norge. Konkurransetilsynet er orientert om avtalen.

Ole Robert Reitan på pressekonferanse fredag ettermiddag (Foto: TV 2)
Ole Robert Reitan på pressekonferanse fredag ettermiddag (Foto: TV 2)