Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker
Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker

- Seks lag kan vinne gull

For Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker har det aldri vært vanskeligere å tippe utfallet i Tippeligaen.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 Sport

Det er 15 dager til avspark i Tippeligaen. Nedtellingen har for lengst startet.

Sjekk fakta fra Tippeligaen i Fotballguiden

Lørdag kveld vil Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker presentere sine spådommer for tippeligasesongen 2008.

Programmet kan du se på TV 2 Sport og TV 2 Sumo lørdag klokken 22.00.

På bakgrunn av grundig analyse, statistikk og inntrykkene fra lagenes treningskamper i vinter vil TV 2-duoen vurdere samtlige lag frem mot seriestart.

Nils Johan Semb innrømmer det aldri har vært vanskeligere å spå utfallet av en sesong.

- Det har vært vanskeligere enn noensinne. Etter min mening er det hele seks lag som kan vinne gull. Jeg kan ikke huske sist situasjonen var lignende i Tippeligaen. Tidligere var det alltid Rosenborg og kanskje et annet lag som kunne gi dem kamp, poengterer Semb.

TV 2-eksperten fortsetter:

- Og i motsatt ende av tabellen var det like vanskelig. Det er vel fem-seks lag som kan ende alt fra midt på tabellen til å rykke ned, poengterer Semb.

- Vanskelig å skille
Øyvind Alsaker er helt enig.

- Det har vel aldri vært vanskeligere å utrope en gullfavoritt enn i år. Jeg har seks lag som kan vinne gull og i hvert fall fire som det er vanskelig å skille. Også i bunnen er det vanskelig. Det blir jo ekstra viktig å holde seg i Tippeligaen i år, ettersom bare ett lag rykker ned, og det blir lettere å holde seg neste år med 16 lag, mot 14 i dag, minner Alsaker om.

- Hvilke faktorer blir avgjørende om et lag lykkes eller ikke?

- Unngå skader på nøkkelspillere er den viktigste faktoren. Brann uten Helstad, Stabæk uten Nannskog er uten tvil svekket. Det er også viktig med en god start, det gir selvtillit, men også ro til å jobbe videre. Vålerenga vil for eksempel få enorm oppmerksomhet i starten på grunn av den nye trenerkabalen og Martin Andresens spesielle rolle. Hvis det går dårlig i starten, som ikke er usannsynlig fordi laget er nytt, vil media skape et trøkk mot VIF som kan gjøre det vanskelig å jobbe i fred.

Se smakebit fra tipset i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

222482

Nils Johan Semb legger til at også spillerkjøp og spillersalg i løpet av en sesong blir avgjørende.

- Vi setter opp tabellen i februar og mars, men plutselig kan det skje endringer i spillerstallen som forandrer forutsetningene totalt, mener Semb.

Slet fælt
TV 2-duoen slet fælt med å sette opp sitt endelige tabelltips.

- Vi var vel mest usikre på Vålerenga og RBK i toppen, ettersom begge underpresterte i fjor og har mye nytt på trenersiden og også i spillerstallene. Dessuten er det litt vanskelig med de nyopprykkede lagene som vi ikke kjenner like godt som tippeligalagene, ettersom vi ikke følger Adeccoligaen med samme falkeblikk!

Nils Johan Semb kan ikke få understreket nok hvor vanskelig det er å spå endelige plasseringer i Tippeligaen.

- Mange lag ga oss hodebry, for å si det sånn. Både i toppen og bunnen. Det enkleste var vel lag som Fredrikstad og Tromsø, som vi tror verken kommer til å blande seg inn i toppen eller i bunnen. Men det er nesten umulig å treffe på plassering, sier Semb.

- Det verste er jo om vi tipper et lag på andreplass, som ender på niendeplass. Det er helst grupperingene vi satser på å få rett - om klubben havner i bunnen, i midtsjiktet eller helt i teten, fortsetter han.

Bommet med FFK
- Dere bommet fælt på blant annet Fredrikstad i fjor?

- Ja, der var vi ikke helt heldige siden vi tippet dem på nedrykk. Men der endret forutsetningene seg underveis. De hentet inn spillere som Wehrmann og Gashi, og endringene i spillerstallen hjalp klubben, svarer Semb.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 Sport og TV 2 Sumo lørdag klokken 22.00 og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport