karlsvik_680 (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/SCANPIX)
karlsvik_680 (Foto: Tor Erik H. Mathiesen/SCANPIX)

Ingen anke mot Karlsvik

Riksadvokaten godtar dommen i ankesaken mot kontreadmiral Atle Karlsvik. Det betyr at han er endelig frifunnet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Karlsvik ble frifunnet for beskyldningene om grovt bedrageri og uforstand i tjenesten i Gulating lagmannsrett i februar. Frem til nå har det vært åpent om aktor kom til å anke saken til Høyesterett. Men nå er det altså klart at det ikke blir noe av.

I praksis betyr det at dommen i Karlsviks favør nå er rettskraftig, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Tiltalen mot Karlsvik gjaldt forhold han skulle ha gjort seg skyldig i som flaggkommandør i perioden 2003 til 2005. Han var tiltalt for å ha levert uriktige reiseregninger på til sammen 63.000 kroner. Han ble blankt frifunnet i tingretten i fjor, og fredag 29. februar falt dommen som frikjente ham nok en gang.

- Det er viktig for meg å nå være frikjent ved to rettsinstanser, sa Karlsvik da, og beskrev anklagene mot ham, med flere i Forsvaret som helt urimelig. Se det gripende møtet med pressen her:

219364

LES OGSÅ: - Nå er jeg bare glad

Åpent om sivilsaken
Etter planen skal Karlsvik i retten igjen i en sivilsak mot ham 7. april. Da må han forsvare seg mot Forsvarsdepartementets anklage om unndragelse av 800.000 kroner. En tredjedel av beløpet omhandler tillegg og overtid. Og han skal blant annet ha fått private utgifter betalt. Ifølge Forsvaret bestilte han proviant for 21.000 kroner dagen før moras 75-årsdag på Bergenhus.

Karlsviks forsvarere Dag Steinfeld og Geir Sviggum er i dialog med regjeringsadvokaten. Partene sonderer mulighetene for å komme til en løsning.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har tidligere sagt at hun er åpen for en dialog med admiralen angående denne saken.

- Spurv med kanoner
Forsvarsdepartementets rolle i sakene mot Karlsvik har fått mye kritikk. Blant kritikerne er Carl I. Hagen som mener dommen i straffesaken mot Karlsvik burde utløse at anklagene i sivilsaken blir trukket tilbake.

- Nå å man droppe denne forfølgelsen av offiserene i Sjøforsvaret. Jeg synes også den sivile saken mot Karlsvik bør trekkes tilbake, sa Hagen til TV 2 da dommen ble kjent. Intervjuet med Hagen ser du her:

219388