stein erik hagen (Foto: TV 2)
stein erik hagen (Foto: TV 2)

Gikk til angrep på Røkke

Stein Erik Hagen angrep både regjeringen og Kjell Inge Røkke i et foredrag på BI torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hagen holdt torsdag foredrag på Næringslivsdagene på BI. Her benyttet han blant annet anledningen til å slakte forslaget om at far skal være nødt til å ta ut 10-11 uker pappapermisjon.

Les saken her!

Han la heller ikke skjul på at han ønsker et regjeringsskifte neste år. Men å møte Stoltenberg til en ny duell vil han ikke.

- Nei, jeg synes ikke det. Vi har det utmerket som vi har det. Det er vel ganske utdebattert, det temaet. Akkurat når det gjelder formuesskatt så er det ganske klart hvor han står og hvor jeg står, sier Hagen til TV 2.

Les mer om det her: Ordkrigen fortsetter

Hagen ramset opp en rekke områder der regjeringens politikk - etter hans mening - er mislykket. Han viste til sykehusene, eldreomsorg, skole og dårlige veier.

Rimi-Hagen gikk også hardt ut mot milliardærkollega Kjell Inge Røkke - som han mener er blitt regjeringens yndlingsriking fordi han er Ap-medlem.

- Det er stor distanse mellom Hagen og Røkke. De er ikke akkurat bestevenner. Hagen har stått for en politikk som ikke deles av regjeringen, mens Røkke blir sett på som en venn av fagbevegelsen og en industribygger. Derfor blir de to stående helt forskjellig. Dessuten har Røkke en mer folkelig appell, sier nyhetsredaktør i NA24, Sigvald Sveinbjørnsson til Nyhetskanalen.

TV 2 får imidlertid bekreftet fra "høyeste hold" i Arbeiderpartiet at Røkke ikke er partimedlem.

222461