riise, hangeland, gamst, andresen (Foto: Scanpix)
riise, hangeland, gamst, andresen (Foto: Scanpix)

VM-plass gir 12 mill. i bonus

Åge Hareides menn får 12 millioner kroner i bonus dersom dersom de kvalifiserer seg til VM i Sør-Afrika. Det er en dobling av avtalen fra forrige VM-kvalik.

Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Fordeles solidarisk
Dersom Norge kvalifiserer seg til VM 2010 i Sør-Afrika, enten det skjer direkte som gruppevinner eller via Play off, vil spillerne motta 12 millioner kroner til fordeling blant de som har deltatt i kvalifiseringskampene. Skulle Norge gå tapende ut av en eventuell Play off, vil spillerne motta 2,6 millioner kroner til fordeling, heter det i pressemeldingen.

- Vi er godt fornøyd med at vi og spillerne har blitt enige om å videreføre prinsippet om at bonusen knyttes til prestasjoner. Målet er VM-deltagelse, og både NFF og spillerne er enige om at det er der kravet til bonus skal ligge. Samtidig er det slik at en eventuell Play off-kamp gir NFF ekstra inntekter, og det er rimelig at spillerne får en andel av det, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF.

Bonusavtalen må nå godkjennes av Forbundsstyret.

- Deltakelse i sluttspill gir store inntekter til Norges Fotballforbund, og derfor er det rimelig at spillerne som har gjort jobben ute på banen blir belønnet for innsatsen. Spillerne vil fordele bonusen solidarisk på alle i troppen, sier forbundsleder Silje Vaadal i spillerorganisasjonen NISO, som har bistått spillerne i forhandlingene.

Økning
Før VM 2006-kvaliken forhandlet spillerne seg frem til en avtale om seks millioner på deling dersom de nådde et VM-sluttspill. Nå er altså beløpet doblet.

Før kvalifiseringen til sommerens EM var avtalen at spillerne skulle få ti millioner kroner dersom de nådde et sluttspill. I utgangspunktet skulle de ikke få et øre dersom de ikke klarte kvaliken. Men forbundet ga likevel laget 2,23 millioner på deling.

Til sammenligning var avtalen for de engelske landslagsspillerne at de skulle få rundt 1,5 millioner kroner på deling, uansett om de kom til et EM-sluttsspill eller ikke.