Brann Stadion
Brann Stadion

Åpner for kunstgress i Brann

Brann kan bli den første av de «fire store» i Tippeligaen som skifter til kunstgress.

Brann er i sluttfasen av moderniseringen av Brann Stadion. I 2010 vil nye Brann Stadion stå klar med en kapasitet på rundt 22.000 tilskuere.

- Vi har to hjørner som skal stå ferdig etter kommende sesong. Det siste byggetrinnet starter i 2009, og til sesongstart i 2010 vil hele anlegget være komplett. Vi øker antall VIP-plasser, men den største økningen vil være på ordinære tilskuerplasser, forteller daglig leder Terje Reistad i Brann Stadion AS til TV 2 Sporten.

Avgjørelse innen august
Spørsmålet nå er hva som skjer med gressteppet. TV 2 Sporten kjenner til at sterke krefter i Brann-styret ønsker å bytte ut matta med det nyeste og mest moderne kunstgressunderlaget på markedet fra og med 2009-sesongen.

- Styret må ta en endelig avgjørelse på dette innen august. Etter sesongen skal hele gressteppet uansett byttes ut, og det skal bygges et nytt fundament for å få en topp spilleflate. Bestillinger og den slike ting må være gjort etter august, poengterer Reistad.

- Hva er signalene fra styret med tanke på kunstgress?

- Holdningene er vel som i alle andre klubber. Hjertet sier naturgress. Men hodet sier noe annet. Det er vel en del som slåss litt med hjertet og hodet her, sier Reistad.

- Men et styre skal ikke tenke med hjertet, poengterer han.

- Vi lever i det høye nord
Det er mange argumenter som taler for et kunstgressunderlag på Brann Stadion. Klimaet, utvidelsen til 16 lag i Tippeligaen og flere og flere europacupkamper tærer på underlaget.

Dessuten vil hjørnene på Brann Stadion bli «lukket» når anlegget er helt komplett slik at et naturgress ikke får nødvendig lufting og sollys.

- Vi lever i det høye nord. Og vi var heldige med klimaet med tanke på gressteppet i oppgjørene mot Everton i vinter, sier den daglige lederen i Brann Stadion ASA.

- Det sportslige blir avgjørende
Han er naturligvis fullstendig klar over at det sportslige først og fremst blir avgjørende for om det blir naturgress eller kunstgress på Brann Stadion i fremtiden.

- Spillernes oppfatning og sportslige hensyn betyr veldig mye før den endelige avgjørelsen skal tas. Hvor mye et eventuelt kunstgress betyr for muligheten til å rekruttere nye spillere til Brann og lignende vil jeg ikke spekulere i, men det er en kjent sak at de fleste spillere og sportsdirektører er tilhengere av naturgress, minner Terje Reistad om.