Skiidyll fra Strynefjellet. (Foto: Gunnar Lier/Scanpix, © pk )
Skiidyll fra Strynefjellet. (Foto: Gunnar Lier/Scanpix, © pk )

Pent til påske?

Lavtrykksområdet som har ligget over Sør-Skandinavia den siste tiden beveger seg sakte østover, men gir fremdeles noe varierende vær i løpet av Palmehelgen. Samtidig bygges det opp et høytrykk i Atlanterhavet vest for oss og i begynnelsen av neste uke blir Norge liggende i nordavinden mellom høytrykket i vest og lavtrykket i øst. Hva vil dette ha å si for været der du bor?

Nord-Norge
Lørdag i Troms og Finnmark for det meste skyet og enkelte sludd og snøbyger på kysten. I Nordland for det meste halvskyet, oppholdsvær. Skiftende bris. Uendret eller litt synkende temperatur.

Søndag til tirsdag enkelte snøbyger, men også opphold og perioder med sol. Bris mellom nordvest og nordøst, kan hende opp i kuling i korte perioder. Temperaturer rundt eller like under det som er normalt for årstiden.

Vestlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal
Lørdag halvskyet, men mer skyet på Vestlandet. Enkelte regnbyger, snøbyger over ca. 600-800 m. Skiftende bris, etter hvert dreiende nordlig på Vestlandet. Stort sett uendret temperatur.

Søndag til tirsdag sludd og snøbyger, regnbyger på kysten av Vestlandet. Fra mandag for det meste opphold og perioder med sol sør for Stad. Lenger nord fremdeles sludd og snøbyger. Nord til nordvest vind, kuling utsatte steder. Synkende temperaturer.

Sørlandet, Østlandet og Fjellstrøkene i Sør-Norge
Lørdag skyet til halvskyet. Stort sett opphold, men mulighet for enkelte spredte regnbyger, som sludd og snø i indre og høyereliggende strøk. Skiftende bris, vest til sørvestlig bris på kysten. Stort sett uendret temperatur.

Søndag skiftende bris, litt spredt regn, sludd og snø i indre og høyereliggende strøk. Ellers for perioden hovedsaklig opphold og mye pent vær, men snøbyger i nordlige fjellstrøk. Fra mandag hovedsakelig bris fra omkring nord, opp i kuling på kysten og i fjellet. Uendret eller litt synkende temperaturer.