tor hogne aarøy Aalesund (Foto: Scanpix)
tor hogne aarøy Aalesund (Foto: Scanpix)

Mangler målscorer

Mangelen på en notorisk målscorer blir Aalesund største problem denne sesongen, mener Nils Johan Semb.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 Sport

Aalesund slapp inn 56 mål på sine 26 Tippeligakamper i fjor. Og i motsatt ende av banen gikk det også trått. Klubbens toppscorer ble Joakim Austnes med kun seks fulltreffere i Tippeligaen.

Les også: - Semb er en dårlig tipper

Sjekk fakta fra Tippeligaen i Fotballguiden

Nå er Austnes forsvunnet til Viking. Det har også klubbens kanskje beste spiller i høstsesongen, Jeffrey Aubynn gjort. Han har skrevet under for Malmö FF etter å ha tjent over to millioner kroner på sine seks måneder i Aalesund.

Se Øyvind og Nils Johans Tippeligatips på TV 2 Sumo og TV 2 Sport mandag klokken 22.00

- Ingen av disse spillerne er blitt erstattet, poengterer Nils Johan Semb i TV 2 Sportens Tippeligatips 2008.

TV 2 Sporten teller ned: Her er den foreløpige tabellen

De siste sesongene har Aalesund rykket direkte ned etter å ha sikret seg kontrakt i Tippeligaen. Klubben rykket opp for første gang i 2001, og for første gang i historien spiller de i år sin andre sesong på toppnivå i Norges øverste divisjon.

Nils Johan Semb tror Aalesund ender på en 13. plass denne sesongen. Først og fremst fordi klubben ikke har funnet erstattere for Aubynn og Austnes – og at klubben mangler en spiss som garanterer 15-20 mål for sesongen.

Nils Johan Semb sier i sin vurdering av Aalesund at mangelen på en notorisk målscorer blir klubbens største problem denne sesongen.

- I Tor Hogne Aarøy og Da Silva blir Aalesund ikke gifte nok fremover. Og den eneste spilleren som er hentet inn som kan sees på som forsterkning denne sesongen er Johann Arneng, oppsummerer Semb i Øyvind og Nils Johans Tippeligatips.

- Ikke et topplag nå
Aalesunds trener Sören Åkeby deler Sembs skepsis. Svensken som ledet Djurgården til både serie og cupgull i 2003-sesongen tror det vil ta tid før organsjetrøyene blir et etablert lag i Tippeligaen.

- På sikt er det muligheter for det. Klubben har flott stadion og store ressurser, men det er for tidlig å snakke om det nå, sier han til TV 2 Sporten.

Se intervju med Søren Åkeby i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

222761

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 Sport og TV 2 Sumo hver dag frem mot seriestart og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport