magne hoset molde (Foto: Scanpix)
magne hoset molde (Foto: Scanpix)

- For ustabile for Tippeligaen

- Molde kommer til å være svært ustabile i Tippeligaen denne sesongen, spår Nils Johan Semb.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 SPORT

Cupfinaletriumf i 2005. Men rett ned fra Tippeligaen i 2007 etter å ha spilt 12 år sammenhengende i landets øverste divisjon.

Se Øyvind og Nils Johans Tippeligatips på TV 2 Sumo og TV 2 SPORT søndag klokken 22.00

Nå er imidlertid Molde tilbake i det gode selskap. For Adeccoligaen ble lett match for gjengen fra Røkkeløkka. Etter å ha toppet i 18 av 19 serierunder var det aldri tvil om at Molde skulle tilbake til Tippeligaen.

Sjekk fakta fra Tippeligaen i Fotballguiden

Nils Johan Semb spår imidlertid en tung sesong for laget fra «Rosenes by». Han tror klubben ender på kvallikplassen.

- Det er alltid et nyopprykket lag som vil overraske. Ja, Molde kan bli det laget i år. Men av det jeg har sett i oppkjøringskampene mener jeg laget har opptrådt for usikkert, konstaterer TV 2 Sportens fotballekspert i sin vurdering.

Av spillere som er forsvunnet er angriperen Madio Konate, Marel Baldvindsson, Lars Ivar Moldskred og veteranen Trond Sande.

- De har ikke mistet noen store, klare profiler, sier Semb.

Se Kjell Jonevrets reaksjon på Semb-tipset her.

Holm og Steen klar
Som forsterkninger har Molde hentet blant annet Kristoffer Paulsen, Thomas Holm og Christian Steen.

- Tre defensive spillere er hentet inn. Dette ser ut som gode signeringer for Molde, og alle kommer nok til å gå rett inn i Kjell Jonevrets førsteellever, mener Semb.

Molde scoret 62 mål i Adeccoligaen i fjor. Men Semb mener Molde kommer til å slite med den offensive flyten i Tippeligaen.

- I løpet av en lang sesong kan mye skje. Molde kan få inn en ny, stor klassespiss, og det kan snu at Molde ender høyere enn der vi har tippet dem. Slikt de fremstår nå, ser det imidlertid for ustabilt ut, konkluderer Semb.

Semb peker på at Molde er avhengig av den offensive midtbanestjernen Magne Hosets form.

- Men det som er blitt hans bane, er at han er for ustabil i prestasjonene. På sitt beste er han helt i toppen, men han bunnivået er for dårlig, for å si det sånn. Jeg håper at vi kan se en stabil sesong for Hoset og Moldes del. Han er den viktigste spilleren Molde har, mener Semb.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag frem mot seriestart og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport