pål strand og jan åge fjørtoft (Foto: Scanpix)
pål strand og jan åge fjørtoft (Foto: Scanpix)

- Håper vi møtes igjen som venner

Lillestrøm gleder seg over at Pål Strand fortsetter i Tippeligaen.

Tidligere i vinter ble Lillestrøms lojale kantspiller degradert til rekruttlaget og fikk samtidig beskjed om at han ikke hadde noen fremtid i klubben.

Både fansen, medspillere og ikke minst Strand reagerte med skuffelse og sinne på behandlingen 31-åringen fikk fra klubben han har spilt for i ni år.

Les flere Tippeliganyheter i Fotballguiden

- Det var et sjokk å få den beskjeden. Jeg har spilt for Lillestrøm i ni år. I England får man testimonialkamp for lang og tro tjeneste. Her får man en tupp i rævva, uttalte en skuffet Strand i et intervju med TV 2 Sporten tidligere i vinter.

Se TV 2 Sportens intervju med Pål Strand i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

220393

Men nå løser det seg imidlertid for Strand. Natt til torsdag ble han enig med HamKam om en toårskontrakt og blir dermed gjenforent med sin tidligere trener Arne Erlandsen på Briskeby.

Lillestrøm gleder seg over at det fremdeles blir Tippeligaspill for Strand.

Sjekk fakta om Pål Strand i Fotballguiden

- Positiv avtale
- Vi synes det var positivt å ha fått til en avtale med Strand og HamKam som gjør at han fortsetter der. Vi er glad for dette, og ønsker Pål lykke til videre, sier Lillestrøms klubbformann Per Mathisen til TV 2 Sporten.

- Hvordan har denne saken påvirket Lillestrøm de siste ukene?

- Slike saker er selvsagt aldri positive underveis i prosessen. Men gjennom konstruktive møter og samtaler har vi forsøkt å løse dette slik at det blir positivt for Strand, svarer Mathisen.

- Vil dere kreve overgangssum for Strand?

- Nei, vi kommer ikke til å kreve noe for Pål. Men den personlige avtalen vi har med Pål vil jeg ikke gå inn på, sier Lillestrøms klubbformann.

Til Tyrkia
Pål Strand er allerede reist til Tyrkia for å møte sine nye lagkamerater på treningsleir. Nå håper LSK at Åråsen-klubben og Strand skilles som venner.

- Nå mener vi denne saken er avsluttet. Pål går videre, og vi håper vi kan møtes igjen som venner, konstaterer Per Mathisen.