Thor Hushovd (til høyre) og hans teamsjef Roger Legeay snakker ofte med hverandre via radio under ritt. Det vil Tour de France ledelsen stoppe i fremtiden.
 (Foto: Scanpix)
Thor Hushovd (til høyre) og hans teamsjef Roger Legeay snakker ofte med hverandre via radio under ritt. Det vil Tour de France ledelsen stoppe i fremtiden. (Foto: Scanpix)

Tour-sjef vil forby radio

Christian Prudhomme vil ha mer spennende og åpne sykkelritt.

Se Paris-Nice direkte på TV 2 SPORT og tv2sporten.no denne uken!

Bruken av radiokommunikasjon mellom ryttere og teamsjefene er blitt en vanlig del av profesjonell sykkelsport de siste tiårene.

Men mange mener teknologien ødelegger for spenningen i rittene, ettersom rytterne blir kontinuerlig oppdatert på hva som skjer og legger opp taktikken deretter.

Deriblant Tour de France-sjefen Christian Prudhomme, som helst vil ha bruken av elektronikk vekk.

- Jeg har lyst til å forby bruken av elektroniske system på enkelte dager (i Touren), for eksempel i fjellene. Slik som det er nå er det sportsdirektørene som styrer hele feltet og resultatet er et stereotypt og trist løp, sier han til Sportwereld ifølge feltet.dk.

- Jeg har ikke noe imot massespurter, men jeg har noe imot massespurter fem dager på rad. De siste virkelig store og minneverdige utbruddene (i Touren) må man helt tilbake til 1991 for å finne. Og den gang Eddy Merckx (legendarisk belgisk storrytter som vant Touren fem ganger på 1960- og 1970-tallet - journ.anm.) satt på sykkelen var det hverdagskost, legger han til.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har allerede bestemt at bruken av radiokommunikasjon er forbudt for U23-ryttere denne sesongen. På UCIs neste møte - i København i juni - skal det debatteres hvorvidt et forbud også kan innføres blant de profesjonelle rekkene.