tegstrom (Foto: SCANPIX)
tegstrom (Foto: SCANPIX)

Tegström får strafferabatt

Fredrikstad-spiss Andreas Tegström har fått to kampers karantene, men mister bare en kamp - seriestarten mot Brann.

Norges Fotballforbund ila i dag Tegström to kampers karantene for sin opptreden i privatkampen mellom Fredrikstad og Tromsø den 6. mars 2008.

På grunn av nye regler medfører dette at den svenske spissen kun må sone en kamp.

Får rabatt
- Det er nye regler vedtatt på Forbundstinget. En spiller som blir utvist i privatkamp på grunn av en overtredelse, som etter Forbundsstyrets retningslinjer medfører mer enn én kamps karantene, sone karantenen, med unntak av én kamp. Dette skal skje i førstkommende obligatoriske kamp for det lag spilleren ble utvist for, sier Einar Bergum, leder i disiplinærutvalget til NFF, til TV 2 Sporten.

Forbundsstyret har vedtatt en overgangsordning som gjør at denne regelen også vil gjelde for utvisninger pådratt i privatkamper før Forbundstinget. Fredrikstad har mulighet til å anke avgjørelsen.

Bakgrunnen for regelen er Lillestrøms protester da Simen Brenne fikk to kampers karantene like før seriestart i fjor. Straffen ble til slutt redusert til en kamp for Brenne.

-Ble slått
Tegström ble utvist syv minutter etter han kom inn som innbytter i kampen mot Tromsø. En tøff duell mellom Tegström og Mika Koppinen endte i at sistnevnte segnet om. Ifølge Fredriksstad Blad (FB) sto dommer Tom Henning Øvrebø langt unna situasjonen, men etter en kort prat med sin linjedommer dro han opp det røde kortet.

– Det var en situasjon hvor vi forsøker å slåss om plassen begge to. Han forsøker å trenge seg inn fremfor meg, så da setter jeg ut min arm for å holde ham fra meg. Så vet jeg ikke om den treffer i ansiktet eller noe, men han dukker ned og legger seg. Så gir dommeren meg det røde, men jeg vet ikke hvordan han fra den andre siden kan se det, sa svensken til FB etter kampen.

Koppinen sa til dommerne etter kampslutt at han skal ha blitt slått av Tegström.

– Det var sikkert ikke med vilje, men at han traff meg er det liten tvil om, sa finnen til FB.

Moss-spiller også
John Andreas Husøy fra Moss berøres også av regelendringen.

Han ble utvist i treningskamp mot Kongsvinger sist helg og er ilagt to kampers karantene, men trenger bare å stå over serieåpningen i 1. divisjon.