Vinterstemning over Øygarden vest for Bergen. (Foto: Ronald Toppe)
Vinterstemning over Øygarden vest for Bergen. (Foto: Ronald Toppe)

Nordlig vindfelt gir kjølig påskestart

Et svakt lavtrykksfelt dominerer våre områder fredag, mens et generelt svakt trykkfelt dominerer palmehelgen. Dette gir mye opphold og rolige vindforhold i sør, men med snøbyger i Midt-Norge og nordover. Første del av påskeuken ser det ut til at et kjølig nordlig vindfelt vil bre seg sørover, og dermed gi snøbyger lenger sør også.

Kaldere i Nord-Norge
Fredag halvskyet til lettskyet opphold, men i sørlige grensestrøk mer skyet og kan hende litt spredt snø. Øst til sørøstlig bris, sørøstlig frisk bris til liten kuling 10-12 m/s i utsatte fjordstrøk i Finnmark. Uendret eller litt synkende temperatur.

Lørdag snøbyger fra Vestfjorden til og med Vest-Finnmark, ellers opphold og noe sol. Søndag og mandag snøbyger, flest på kysten. I Finnmark hovedsaklig opphold, men enkelte snøbyger i østlige kyststrøk. Skiftende bris, søndag og mandag vest til nordvest kuling i Troms og Nordland. Gradvis litt synkende temperatur.

Perioder med sol på Vestlandet, Trøndelag og i Møre og Romsdal
Fredag sør for Stad varierende skydekke og en og annen regnbyge, snøbyger over 500-700 m. Nord for Stad skyet til halvskyet opphold, men mer skyet og muligens litt snø i grensetraktene. Skiftende bris. Uendret eller litt synkende temperatur.

Lørdag stort sett opphold, perioder med sol og skiftende bris. Søndag og mandag snøbyger nord for Stad, sør for Stad opphold og en del sol, men noen snøbyger på kysten. Nordvest til nordlig bris, periodevis kuling på kysten. Gradvis synkende temperatur.

En del sol Østafjells
Fredag skyet til halvskyet, stort sett opphold, men mulighet for en og annen snøbyge i vestlige fjellstrøk. Skiftende bris. Uendret temperatur.

Lørdag til mandag: For det meste opphold og lange perioder med sol, men snøbyger i nordlige fjellstrøk fra søndag av. Bris av skiftende retning, fra mandag nordvest til nordlig opp i kuling i fjellet. Gradvis synkende temperatur.