Gert Steegmans
Gert Steegmans

Steegmans: - Har fått selvtillit

Thor Hushovds overmann, Gert Steegmans, er blitt mentalt sterkere på sykkelen denne sesongen.

Den kraftfulle belgieren har imponert med to strake etappeseirer i Paris-Nice - rett foran nesen på vår egen Thor Hushovd.

Men det har ikke alltid vært sånn for den 27-årige Quick Step-rytteren.

- Møtte veggen
- Jeg hadde ikke selvtillit nok til å kjøre for seirer tidligere. I tillegg slet jeg alltid med blodsukkernivået og møtte veggen ved 200 kilometers kjøring. Det har jeg bedret nå, forklarer han overfor Cycling News.

- Min mentale innstilling til å kjøre er blitt mye bedre. Jeg er mindre stresset og har mer selvtillit, legger han til.

Mye av den æren tillegger han veiledningen fra psykolog, som han har hatt denne vinteren.

- Forskjellen mellom tidligere og nå, er at jeg ikke lenger tenker at det verste kommer til å skje. Jeg tar bare sjansen, poengterer han.

Det er modige ord fra en som de siste årene har tjent til livets opphold som fast opptrekker for spurtkonger som Robbie McEwen (i Davitamon-Lotto) og nå Tom Boonen.

- Vanskelig å vinne
Steegmans viste imidlertid at han er mer enn god nok til å kjøre for egne vinnersjanser, da han seiret på den andre etappen i fjorårets Tour de France - mot nettopp Boonen.

Men til tross for seiersjubel i Paris-Nice, er Steegmans forsiktig med å håpe på for mye utover vårsesongen.

- Hvis jeg får sjansen til å kjøre Milano-Sanremo med den formen jeg er i nå, kan alt skje. Men å vinne en klassiker er vanskelig for meg, siden det er så mange andre ryttere på laget som har muligheten, forklarer Steegmans og tenker unektelig på karer som Tom Boonen, verdensmester Paolo Bettini og nysigneringen Stijn Devolder.