bergenpolakk3 680x383
bergenpolakk3 680x383

AID krever opprydning

- Vi må få kontroll på dette før det går ut over de seriøse norske bedriftene, sier statssekretær Jan-Erik Støstad om situasjonen for utenlandske arbeidstakere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag avslørte TV 2 begredelige tilstander for utenlandske arbeidere ved selskapet BSM - Black Sea Maritime Ukraina. Arbeiderne bor i små kummerlige lugarer uten toalett eller dusj, og uten godkjente rømningsveier.

Se video (artikkelen fortsetter):

222037

Nede i lasterommet står det containere som er innredet med senger. Statssekretæren i Arbeids- og inkluderingsdepartementet er glad for at slike eksempler kommer frem i lyset.

Kan smitte over på norske bedrifter
- Vi skal få kontroll på dette. Dette er svært uheldig for de utenlandske arbeidstakerne, og vilkårene kan smitte over på norske arbeidstakere hvis seriøse bedrifter ikke lenger kan konkurrere og blir nødt til å senke sine vilkår, sier Jan-Erik Støstad til TV 2 Nyhetskanalen.

Han sier det er tendenser til bedring for arbeidstakere som kommer til Norge for å jobbe.

- Det er klart at dette er bekymringsfullt. Samtidig er det en bedring å spore i landet som helhet. Men ett eksempel som dette er ett for mye, sier han.

Bra med oppmerksomhet
Statssekretæren mener åpenhet rundt Arbeidstilsynets aksjoner er nøkkelen til bedring.

- Oppmerksomheten dette vil generere gjør at flere eksempler kommer frem. Vi har oppfordret Arbeidstilsynet å være åpen. Det er viktig å få frem eksemplene, sier han.

Støstad legger til at regjeringen har lansert flere tiltak mot sosial dumping. Blant annet innebærer dette mer ressurser til Arbeidstilsynet og mer effektive tiltak for tilsynet.