Oscar De La Hoya (Foto: GABRIEL BOUYS, © GB/TA)
Oscar De La Hoya (Foto: GABRIEL BOUYS, © GB/TA)

Kun tre kamper igjen

Snart karrierepunktum for verdens best betalte proffbokser.

Tidligere verdensmester Oscar De La Hoya (35) er i ferd med å skrive siste kapittel i det som har vært en av tidenes mest suksessrike proffkarrierer.

- På tide å legge opp
Eksmesteren annonserte nylig konkrete planer for tre avskjedskamper som alle etter planen skal skje mellom mai og desember i år.

- Jeg har nådd det punktet der jeg ikke kan fortsette å bokse lengre. Jeg kan ikke fortsette to-tre år til. Dette blir året jeg legger opp, uttalte De La Hoya under en pressekonferanse forrige uke.

Los Angeles-bokseren har ikke hatt et så tett program siden 1999 - i de senere år har det holdt med én kamp i året for superstjernen - men motivasjonen for å gjennomføre løpet synes likevel å være tilstede hos eksmesteren.

- Jeg har planlagt dette lenge og nå er tiden moden. Jeg har lyst til å gjøre det slik og kroppen min klarer fremdeles påkjenningen det medfører, sier 35-åringen, som har vunnet titler i fem forskjellige vektklasser siden han slo seg inn i verdenstoppen i 1994.

Trygg kick-off
Den første av avskjedsmotstanderen De La Hoya skal i ringen med er Steve Forbes (31), en tidligere IBF-mester i lettvekt (61,3 kilo) som stiller med 33 seirer i løpet av 38 kamper. Selve duellen mellom de to finner sted i 27 000-seters stadion Home Depot Center i Carson, California den 3. mai.

Forbes har i likhet med De La Hoya tapt to av sine tre siste kamper, men forskjellen i størrelse mellom de to - samt hvilket kaliber av bokser de har tapt for - gjør at de fleste anser Forbes for å være en overkommelig motstander for den større og langt mer erfarne De La Hoya. Avtalt matchvekt for kampen er satt til 68,1 kilo, dvs. omtrent to kilo under maksgrensen i lett-mellomvektklassen.

Ny pengebinge
Også for kamp nummer to papirene signert. Ved denne anledningen er det et returoppgjør mot weltervektsmester Floyd Mayweather Jr., som beseiret De La Hoya i fjor i det som var tidenes mest innbringende boksekamper. Hele 2,4 millioner amerikanske hjem betalte i overkant av tre hundre kroner hver for å se kampen på betal-TV.

I tillegg sikret TV-kanaler fra i alt 176 forskjellige nasjoner seg rettigheter til å vise kampen direkte. Innen alle tallene kom på bordet var De La Hoya og Mayweather blitt henholdsvis 300 millioner- og 200 millioner kroner rikere, noe som ikke overraskende har gjort at de to multimillionærene ønsker å gjenta suksessen. Omkampen finner sted i Las Vegas den 20. september.

Hemmelig tredjemann
Men hvem som blir De La Hoyas siste motstander i karrieren er foreløpig ikke avklart. Opprinnelig var tanken at det skulle være britiske Ricky Hatton – en bokser med tilsvarende heltestatus i Storbritannia som den De La Hoya nyter i USA – men engelskmannens håp om en megamatch mot sin amerikanske kollega ble torpedert da også han tapte for Floyd Mayweather sist desember.

Ryktene om en De La Hoya-Hatton kamp fikk imidlertid ny vind i seilene da det nylig ble kjent at den amerikanske TV-giganten HBO står klar med en tre kampers kontrakt til Hatton dersom han kommer seirende ut av sin comback-kamp i mai. Skulle De La Hoya og Hatton møtes i ringen vil det i så fall være en kamp mellom to av de mest populære proffbokserne i moderne tid.