matias almeyda (Foto: Scanpix)
matias almeyda (Foto: Scanpix)
torgeir bjarmann 460 (Foto: Scanpix)
torgeir bjarmann 460 (Foto: Scanpix)

Lyns mann i Sør-Amerika

Lyn satset tungt på Afrika-import - og endte i tingretten. Nå skal et nytt kontinent utforskes.

I Norge floppet han fullstendig. Nå kan Matias Almeyda likevel bli gull verdt for Lyn - i Sør-Amerika.

Tirsdag trente Diego Nicolas Guastavino fra Uruguay med Lyn. 23-åringen har spilt for River Plate (i Uruguay) det siste året, og har tidligere tjenestegjort i sveitsiske Lugano i (2005-06) samt Deportivo Maldonado (2004-07) og Sudamerica (2003) i hjemlandet.

- Han er en spennende spiller, sier hovedtrener Henning Berg til TV 2 Sporten.

Storstjerne i kulissene
Mannen som har formidlet kontakten er den tidligere storspilleren Matias Almeyda. Argentineren besøkte Norge i forbindelse med en show-turné sammen med blant andre Diego Maradona i 2006.

Noen måneder senere ble han presentert som Lyn-spiller. Oppholdet i hovedstaden var ingen sportslig suksess. Mannen som spilte for Argentina i VM 1998 og 2002 fikk kun to innhopp av Henning Berg våren 2007 og forsvant etter få måneder.

Men de gode relasjonene til Oslo-klubben har han beholdt. Nå kan den tidligere Lazio-stjernen føre Lyn inn i en ny og lukrativ import/eksport-virksomhet - denne gang fra Sør-Amerika. I hvert fall om en skal tro Torgeir Bjarmann.

- Matias Almeyda ble knyttet til oss for å få en fot innenfor det søramerikanske markedet. Vi håper vi kan se resultater av det nå, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til TV 2 Sporten.

torgeir bjarmann 460 (Foto: Scanpix)
torgeir bjarmann 460 (Foto: Scanpix)

- Billig og bra
Neste spillerlast ankommer allerede onsdag.

- Vi har sett til Afrika før. Nå prøver vi oss i Sør-Amerika, primært i Argentina. Det er en av verdens beste fotballnasjoner, med masse talenter, understreker Bjarmann.

Markedet er imidlertid særdeles uoversiktlig. Nettopp der er en Almeyda med gode kontakter nyttig.

- For en liten klubb som Lyn er det viktig å ha personer i utlandet som kjenner norsk fotball. Forhåpentligvis kan Almeyda skaffe oss billige og gode spillere, tror Bjarmann.