Svensk brann helt Tobias Andersson (Foto: TV 2)
Svensk brann helt Tobias Andersson (Foto: TV 2)

Brannhelt hedret

Tobias Andersson reddet fire personer ut av en brennende leilighet. I dag ble svensken hedret på den svenske ambassaden i Oslo.

Andersson reddet natt til mandag en mor og hennes tre barn ut av den brennede leiligheten på Vålerenga i Oslo. 23-åringen klatret opp balkongen og knuste et vindu før han fikk alle i sikkerhet.

I kø for å takke
Nå står folk i kø for å takke for den heroiske innsatsen fra Andersson. Norsk og svensk presse har ringt fra alle kanter, forteller svensken. Også Oslo brannvesen og Oslo brannforenening står i kø for å hedre helten fra Sverige.

På en pressekonferanse på den svenske ambassaden fortalte Andersson om den dramatiske redningsaksjonen.

- Det brenner, det brenner
- Jeg så en person som viftet med hendene og ropte at det brenner. Da jeg kommer nærmere ser jeg at det velter ut røyk fra den ene leiligheten.

- Jeg begynte å klatre opp til balkongen og videre bort til viduet der jeg så en kvinne sammen med to barn. Jeg klatret videre bort til vinduet og fikk hjulpet dem ut.

Etter å ha fått ut to av barna ut fortalte moren at det var ett barn til inne i leiligheten.

Hørte barneskrik
- Jeg krøp inn på alle fire i den tykke røyken med lyset fra mobiltelefonen som hjelp. Jeg hørte et barn som skrek og fikk plutselig øye på noe som kom mot meg. Jeg fikk tak i barnet å sprang ut til de andre på balkongen hvor vi klatret ned til de andre.

Etter å ha fått alle i sikkerhet kom ambulansen, brannmannskapet og politiet.

- Jeg er glad for at jeg gjorde dette, men det viktigste for meg er at familien er frisk og at alle har klart seg, sier Andersson.

Operasjonsleder Finn Bjelle ved Oslo politidistrikt forteller at dersom Tobias Andersson ikke hadde reagert så raskt, hadde nok ikke de fire kommet ut i live.
LES MER OG SE VIDEO: Reddet mor og hennes tre barn