- Afghanistan trenger soldater

Sjefen for den norske utrykningsstyrken i Afghanistan er sterkt uenig med dem som vil redusere den norske styrken i landet.

- De som snakker om at vi skal tone ned det militære bidraget til fordel for det sivile bidraget, har ikke forstått problematikken, sier Rune Solberg. Han er sjef for utrykningsstyrken i Afghanistan.

Ønsker styrkene ut
Dermed er han på kollisjonskurs med sterke krefter i SV som vil at regjeringspartiet i 2009 skal gå til valg på at norske styrker skal trekke seg ut av det krigsherjede landet.

- Den veien vi nå følger er ikke veien som fører til fred i Afghanistan i overskuelig framtid, sa Åge Chr. Jacobsen, leder i Bergen SV, til TV 2 tidligere denne måneden.

Medalje
Torsdag var Solberg med på medaljeseremonien der nok en norsk kontingent med soldater fikk medaljer for sin innsats i Afghanistan. Han avviser at den norske styrken er med på å eskalere konflikten i landet.

- På ingen måte. Vi har vært i kamphandlinger, men det er mot opprørsbevegelser som med våpen og makt forsøker å styrte oppnevnte regjeringsstrukturer, sier Solberg.