Chinaband2 (Foto: Reuters)
Chinaband2 (Foto: Reuters)

8-åringer rocker til OL

Fire 8-åringer har skapt Kinas yngste band, og håper på å få opptre under åpningsseremonien til OL i Bejing.

Kinas yngste rockeband, som kaller seg "20088" fordi de fyller åtte år i år, består av tre gutter og en jente. Siden oppstarten i 2006 har de reist rundt i Kina og hatt live-opptredener, vært gjester i tv-program, og vært med i en rekke YouTube-videoer.

Viktigste event
Muligheten til å få spille under OL i august i år regner de unge bandmedlemmene som sin viktigste opptreden.

- Vår største drøm er å stå på den olympiske scene og heie på Kina, sier bassist i bandet, Li Bochen, til nyhetsbyrået Reuters.

Bandets store hit "My 2008" har allerede rukket å bli populær både blant unge fans og de som jobber med OL i Beijing.

(saken forsetter under bildet)

Chinaband2 (Foto: Reuters)
Chinaband2 (Foto: Reuters)


Hardtarbeidende
Åtteåringene begynte å spille musikk allerede da de var tre år gamle. De vet at det kreves mye hardt arbeid før de kan få mulighet til å spille for det store verdens-publikum. Nå bruker de så mye tid som de kan til å øve, i tillegg til at det er store forventninger til at de skal gjøre det godt på skolen.

- Jeg synes ikke det gjør noe å trene så mye. Mamma gir meg fire timer til å øve hver dag, og de bruker jeg til å øve på mitt instrument, sier Guo Xinyue, som spiller trommer.

Forbilde
Lederen for "20088", Li Hongyu, mener bandet har brakt noe nytt og friskt til Kinas rock n' roll. Hongyu mener rock kan være noe fint og positiv, og håper nå at andre foreldre ser at rock ikke nødvendigvis gir dårlig innflytelse.

Kinas yngste rockeband ble stiftet i byen Tianjin.

Bandet har ingen planer om å gi seg etter at OL er ferdig, men vil forsette å rocke for landets minste.