obama_2_460
obama_2_460
Obama og Patrick (Foto: TV 2)
Obama og Patrick (Foto: TV 2)

- Obama en tyv

Se talene som har skapt ny splid mellom Hillary Clinton og Barack Obama.

Barack Obama ligger an til å beholde ledelsen etter nattens nominasjonsvalg i Washington og Wisconsin, samt demokratenes caucus på Hawaii. Og han seiler på en opptur på de amerikanske valgmålingene.

Hillary Clinton advarer på sin side velgerne mot å la seg forføre av kandidatens talentfulle talegaver.

Denne diskusjonen toppet seg etter Obamas tale i Wisconsin lørdag kveld, da Obama lånte deler av en tidligere tale til vennen Deval Patrick, som er guvernør i Massachusett.

Under guvernørkampanjen for halvannet år siden, sa Patrick:

- I have a dream. Og: - Alle mennesker er skapt like.

Obama brukte de samme ordene lørdag kveld.

TALENE KAN DU SAMMENLIGNE I VIDEOVINDUET OVER.

Clinton raser
Clintons talsmann Howard Wolfson anklaget Obama for å plagiere Patrick, og at det er spesielt urovekkende siden Obamas popularitet i stor grad er basert på retoriske talegaver.

- Fine ord gir ikke mat på bordet. De fyller ikke opp tanken... Det er forskjellen mellom meg og min demokratiske motstander. Han holder taler, jeg tilbyr løsninger, tordnet for øvrig Clinton 15. februar. Talen ser du her:

- No big deal
Barack Obama svarer på kritikken mot helgens tale med at han burde ha kreditert vennen da han brukte de spesielle ordene. Men at han ikke ser det som en stor greie.

- Jeg manglet noe i talen, og han foreslo at vi kunne bruke de linjene, siteres han av CBS.

LES OGSÅ: Fra såpeopera til Det hvite hus

På kampanjetur til Ohio fokuserte Obama på økonomien i regionen, som er dårlig. Han lovet skattelette til bedrifter som vil investere i USA i stedet for å sette arbeidskraften ut.

Tok ledelsen
Barack Obama tok for første gang ledelsen over Hillary Clinton etter nominasjonsvalgene 12. februar i Virginia, Maryland og Washington D.C. Da hadde han vunnet åtte primærvalg og nominasjonsmøter på rad.

Bakgrunn Barack Obama

obama_stor
obama_stor