madeleine_crop (Foto: AFP/SCANPIX)
madeleine_crop (Foto: AFP/SCANPIX)

Raser mot nye Madeleine-søk

Foreldrene til Madeleine McCann (4) skal være rasende fordi det er gjenopptatt nye søk i innsjøen «Barragem do Arade» i Portugal.

Innsjøen ligger rundt 25 kilometer fra feriebyen Praia da Luz der Madeleine forsvant i 2007.

For fem uker siden startet de første søkene etter Madeleine i innsjøen. Det ble satt i gang etter et tips fra en portugisisk advokat, Marcos Aragao Correia (32).

Tidligere har dykkerne funnet en klessnor i innsjøen. Advokaten mener den kan ha blitt brukt til å binde fast Madeleine slik at hun ikke skulle flyte opp, og skal være overbevist om at han skal finne jenten der. Syv dykkere er nå i arbeid i de nye søkene.

- Tar fokus bort fra saken
Ifølge Daily Mirror skal Kate and Gerry McCann ha reagert med sinne mandag da det ble kjent at advokaten har gjenopptatt søkene.

De hevder at advokaten er "fanatisk", og kun er ute etter å få publisitet. De frykter at søkene vil ta oppmerksomheten bort fra det de ser som den reelle jakten etter Madeleine.

Tror Madeleine lever
Foreldrenes private etterforsker jobber etter en teori om at Madeleine fortsatt er i live og holdes fanget et sted.

- Det finnes ingen beviser for at Madeleine befinner seg der. De tror hun er i live, konsentrerer seg om å finne henne, sier en kilde ifølge Daily Mirror.