Peter Maskaev (Foto: LUIS ACOSTA, © LA/ms)
Peter Maskaev (Foto: LUIS ACOSTA, © LA/ms)

Tittelmonopolet svekkes

Samuel Peter truer øst-europeisk dominans.

Det øst-europeiske tittelmonopolet i tungvekt er over for denne gang. Natt til søndag ble nigerianske Samuel Peter (27) ny WBC-mester ved beseire russiske Oleg Maskaev (39) på teknisk knockout.

Ventet 18 måneder
Den 27-årige Peter hadde i forkant lovet å knuse WBC-mesteren som straff for å ha latt ham vente på tittelsjansen i halvannet år. Peter vant nemlig retten til å utfordre Maskaev allerede i september 2006, men nigerianeren måtte true med å gå rettens vei for å lokke Maskaev til ringen. Der fikk russeren betale - Peter gjorde nemlig alvor av både løfter og titteldrømmer da han stoppet Maskaev i sjette runde.

- Han visste at han ikke ville klare å stå i mot meg. Det er derfor han har unnlatt å møte meg i så lang tid, uttalte Peter til journalister etter kampen.

Markerer generasjonskifte
Med den 39-årige Maskaev ute av tittelbildet har snittalderen for tittelholderne i tungvekt gått ned fra 33 til 29 år – det laveste på flere år - og markerer tydelig at et generasjonskifte er i gang blant nevesportens største gutter.
Wladimir Klitschko (32) er i dag den eldste utøveren som innehar en større tittel (IBF og WBO). Han er foreløpig også den eneste bokseren som har en seier over Peter fra tidligere, men ukraineren måtte selv avlegge tre besøk i canvasen da de møttes i 2005.

Må møte store-Klitschko
Nå er et nytt møte mellom Peter og Klitschko med ett blitt den største kampen i tungvektklassen, men utsiktene for at det blir omkamp avhenger av hva som skjer når storebror Vitali Klitschko gjør comeback og utfordrer Peter på sensommeren.
36-åringen har vært inaktiv siden desember 2004, men har på merkverdig vis fått godkjennelse av WBC (World Boxing Council) til å gå direkte i tittelkamp ettersom han aldri tapte beltet sitt i ringen. Peter må altså slå storebror for å få hevnkampen han ønsker seg mot lillebror.

- Jeg skal slå ut begge de guttene. Når jeg er ferdig med Vitali skal jeg fortelle Wladimir at jeg kommer for å ta ham, lover Peter.

- Vi står klar til å begynne forhandlingene med (Vitali) Klitschko allerede i morgen, annonserte promotor Dino Duva på en pressekonferanse søndag ettermiddag.