Eliot Spitzer og kona Silda Wall Spitzer. (Foto: SHANNON STAPLETON)
Eliot Spitzer og kona Silda Wall Spitzer. (Foto: SHANNON STAPLETON)

Guvernør tatt for sex-kjøp

New York Times avslørte mandag at Eliot Spitzer er involvert i en prostistusjonsring. Nå beklager guvernøren seg for alle han har skuffet.

The New York Times melder mandag kveld at Spitzer ble avslørt av hemmelig overvåkning.

Tidligere statsadvokat
Demokraten Eliot Spitzer innrømmer å ha benyttet seg av prostituerte, skriver New York Times.
Spitzer er gift og far til tre døtre. Han var tidligere statsadvokat i delstaten, og han har vært aktor i straffesaker mot flere prostitusjonsligaer.

På en kort pressekonferanse mandag kveld ba Spitzer familien og velgerne om unnskyldning. Spitzer ønket ikke å svare på spørsmål, men sa at han nå ville bruke tiden på å gjenvinne tilliten hos familien.

New York-ordfører involvert i prostitusjonsring.
New York-ordfører involvert i prostitusjonsring.

"Luksus-prostituert"
Ifølge The New York Times så skal guvernøren ha blitt avslørt da han planla et møte med en "luksus-prostituert" på et hotell i Washington forrige måned. Det får avisen opplyst fra en kilde i den føderale etterforskningen.

Spitzer skal ha blitt avslørt som følge av etterforskning mot en prostitusjonsliga. I denne etterforskningen skal det ha blitt gjort hemmelige opptak som identifiserer en mann som "client9". Dette skal ifølge avisens kilde være guvernør Spitzer.

"Client9"
I opptaket skal den såkalte "client9" ha bekreftet et avtalt møte med en prostituert hvor hun skal reise fra New York til Washington, hvor denne mannen hadde reservert et hotellrom.

"Client9" skal ifølge avisens kilde være bekreftet å være guvernøren.

Mandag holdt Spitzer en kort pressekonferanse hvor han unnskyldte for sin oppførsel, men beskriver det som en privatsak.

Eliot Spitzer og Hillary Clinton under et valgmøte i New York i 2006. (Foto: TIMOTHY A. CLARY/SCANPIX, © TC/PL)
Eliot Spitzer og Hillary Clinton under et valgmøte i New York i 2006. (Foto: TIMOTHY A. CLARY/SCANPIX, © TC/PL)

Hillary hilser
Det har nå blitt spekulert i om denne avsløringen vil slå negativt ut for Hillary Clintons videre valgkamp. Clinton og Spitzer har vært svært nære politisk allierte, hun som senator i New York, han som guvernør i delstaten.

- Jeg har ingen videre kommentar om denne saken. Jeg sender naturligvis mine beste ønsker og mine tanker til guvernøren og hans familie, sa Clinton mandag.