Landstinget redaksjonen (Foto: Vegard Breie)
Landstinget redaksjonen (Foto: Vegard Breie)

- En unik redaksjon

Her er ansiktene som skal jobbe i TV 2s nye debattsatsing Landstinget. - En unik redaksjon med et utrolig godt humør, sier redaksjonsleder Kjetil Høye Sviland.

Vi er veldig fornøyde med redaksjonen vår, fordi det er en bredt sammensatt redaksjon med mye erfaring. Mange av disse har jobbet med debatt i en årrekke, så det ligger mye kompetanse i gruppen, sier Sviland.

Dette er redaksjonen: Laila Ludvigsen (Mediacircus), Kristin Hasberg Gran, Håvard Kleppa, Arill Riise, Kjetil Høye Sviland, Ane Olrud (Mediacircus), Jon Sverre Høiden (Mediacircus), Mari Hvattum og Jannicke Engan.

- Og så har redaksjonen et utrolig godt humør. Og det, blandet med god fagkunnskap, er en uslåelig kombinasjon, tror Sviland.

Samarbeid med Mediacircus

Den nye redaksjonen består av seks medlemmer, i tillegg til det nære samarbeidet med Mediacircus som produserer programmet.

Landstinget har allerede gjennomført sin første prøve, og redaksjonslederen likte det han så.

- Politikerne får spørsmål som de aldri har hatt før, og gjør det at debatten får en ny dynamikk. Ingenting er forhåndsbestemt, og stolpene i sendingen baserer seg på spørsmål som publikummet skriver ned i forkant av programmet. Åtte av disse spørsmålene blir temaene for dagen, og det er fritt ord, så alle kan stille spørsmål innenfor de åtte temaene, forteller Sviland.

Informerte Stortinget

Sviland har vært på Stortinget for å informere politikerne om det nye debattprogrammet som kommer på skjermen etter påske.

- Vi vil jo at de skal stille opp i programmet, så vi vil gjerne fortelle hva programmet går ut på. De er positive, og synes det er flott at TV 2 satser på debatt. Dette er en ny arena for dem, og de kommer til å møte folket i debatten på en annen måte enn før, så de må tenke annerledes enn før, sier Sviland.