thor hushovd, paris nice (Foto: Scanpix)
thor hushovd, paris nice (Foto: Scanpix)

Hushovd beholder ledertrøyen

Thor Hushovd ble nummer tre på en værhard og forkortet første etappe av Paris-Nice.

Opprinnelig skulle etappen mellom Amilly og Nevers gått over 184,5 kilometer. Men på grunn av et skikkelig ruskevær i Frankrike, med både vind og sludd, er den redusert til 93, 5 kilometer.

Været skapte problemer for rytterne, spesielt i starten. Pierrick Fedrigo, kaptein på Bouygues Telecom, var en av flere som måtte hjelpes opp på sykkelen igjen etter en halvtime av løpet.

Været bedret seg etter hvert. Da det nærmet seg sluttspurt lå Thor Hushovd godt plassert, men i den tøffe oppoverbakken før mål ble Quickstep-rytter Gert Steegmans for sterk.

Paris-Nice sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag fra 9. - 16. mars.

Steegmans syklet inn til en suveren seier, men Hushovd og Credit Agricole tok en fin tredjeplass og beholder med det ledertrøyen han fikk etter prologseieren i går. Nummer to ble Jerome Pineau fra Bouygues Telecom.

- Det var en forferdelig hard etappe på grunn av været. Det var kaldt, mye regn og storm i kastene. I spurten ble jeg sperret inne på høyresiden, og Steegmans overrasket, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Hushovd ligger seks sekunder foran Steegmans i sammendraget.

Det er nå klart at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) trekker tilbake truslene om å straffe Thor Hushovd & co med karantener på grunn av Paris-Nice-deltagelsen.

- Nei, det er ikke noe som vi diskuterer for øyeblikket, sier president Pat McQuaid til dansk TV 2.