jayz_680 (Foto: REUTERs/SCANPIX)
jayz_680 (Foto: REUTERs/SCANPIX)

Jay-Z til Hove

Amerikansk gangsterrap kommer til Sørlandet. Hip-hop mogulen Jay-Z er klar for årets Hove-festival. 23. juni headliner han festivalen på Tromøya.

Som en av verdens største rappere og hip-hop produsenter, setter Shawn Corey Carter som han egentlig heter, hip-hopen i førersetet i programmet til rockefestivalen sålangt.

Første gang i Norden
I Arendal sprettes champagnen etter at "Hova" kommer til Hove. Men det er mulig de sparer Cristal-flaskene til artisten kommer selv.

I følge arrangøren har de lenge vært på jakt etter Jay-Z. Ser man bort i fra en promoteringsjobb i Stockholm i 1996 har han aldri før spilt i noen av de nordiske landene.

American Ganster
Jay-Z kommer rett fra en lengre USA-turné med sitt nyeste album, American Gangster, fra filmen med samme navn. Sammen med Mary J. Blige har han solgt ut tre konserter Madison Square Garden i New York.

Etter Hove skal Jay-Z videre som trekkplaster til Glastonbury-festivalen i England.

Like stor som Elvis
Han debuterte i 1996 med albumet "Reasonable Doubt", og har fulgt opp med klassikere som "The Blueprint" (2001) og "The Black Album" (2003).

Han har like mange nummer 1-plasseringer på Billboard-lista som Elvis Presley.

Samtidig har han bygd opp sin egen forretningsvirksomhet. I 2006 hevet han en lønn på 34 millioner dollar.

Det er dermed grunn til å tro at Hove-festivalen har lagt en respektabel bunke dollar på bordet for å sikre seg legenden til årets festival.