balanse
balanse

10 tips for å få balanse i livet ditt

Er det noe i livet ditt som føles skjevt og skranglete? Vi mennesker har todelte liv, det er gjerne jobb og det er privatliv. Dersom det er noe som føles lite tilfredsstillende i ditt liv, ikke kast bort én dag til. Endringene trenger ikke være så enorme - men se til at du har det beste livet du kan gi deg

Her er ti tips som kan hjelpe deg å få bedre balanse i livet og i arbeidet ditt.

1. Snakk med arbeidsgiver

Gode arbeidsgivere gjenkjenner verdien av gode ansatte når de ser dem, og mange er derfor villige til å hjelpe de ansatte med å tilpasse stillingen midlertidig eller permanent, f.eks grunnet familiære situasjoner. Sjekk først hva slags policy arbeidsgiveren din har, så booker du et møte med sjefen, armert med gode løsninger og forslag som viser hvordan du til og med kan være en bedre ansatt under gitte forandringer. Løsninger kan være flexitid, minske 100%-stilling til noe mindre eller lignende.

2. Finn en ny karriere

Noen arbeidssituasjoner er stressende og tar mye mer av tiden din enn du kanskje trives med? Trenger du mer tid til familie eller til deg selv så vurder muligheten for å bytte jobb - finn noe du trives med.

3. Bytt stilling innen samme bransje

Kanskje mer enn å bytte karriere, så kan du kanskje bare velge en mindre stressende stilling innenfor samme bransje? Kanskje er frilans-tilværelsen noe for deg, eller annet mindre stressende og mer fleksibelt for dine behov?

4. Ta det med ro

Livet er rett og slett for kort til å kaste bort verdiifull tid på uvitkige ting - så ikke la livet passere deg som i en tåkeheim. Hver dag er en gave med flotte muligheter for at du skal føle vekst, glede, tilfredsstilellse og en mening med å være her.

5. Lær deg å mestre tiden din bedre

For mange mennesker kommer stresset rett og slett av at de er uorganiserte i livet sitt. Lær deg å sette skikkelige mål og deadlines - og hold deg til dem. Ikke bare blir det mindre stress - men det blir bedre flyt og god kontroll.

6. Del byrden

Noen ganger tror vi kanskje at vi er de eneste som kan gjøre en viss oppgave eller jobb - slik er det ikke. La kollegaer og familiemedlemmer hjelpe deg med oppgaver som må gjøres. Fortere gjort, i en fei. Og alle liker å føle seg verdifulle.

7. La ting fare

Ikke heng deg opp i uviktige detaljer. Det er lettere sagt enn gjort, men så snart du lar ting fare vil du se at livet ditt blir lettere - mindre mental bagasje å drasse på. Lær deg å gjenkjenne de små elementer i livet som faktisk ikke er verdt tankevirksomheten din.

8. Utforske dine muligheter

Dersom du sliter med å få alle baller til å lande, skaff deg hjelp. Om du så må bruke noen kroner på dette ved hjelp av barnepass, vaskehjelp eller hva det måtte være. Invester i ditt eget liv.

9. Ta styringen - lag prioriteringer

Noen ganger er det lettere å føle seg overveldet av ting og inntrykk enn å faktisk stirre det i hvitøyet. Neste gang du føler deg begravet i oppgaver så setter du en prioritert liste, og nyt det hver eneste gang du kan krysse av en oppgave på listen.

10. Forenkling

Det kan se ut som om det er en del av den menneskelige natur å påta seg for mange oppgaver og for mye ansvar. Finn en måte å forenkle livet ditt på. Bytt livsstil, lær å sette ned foten, kvitt deg med tidstyver og alt du ikke trenger i livet ditt. Det gjelder både mentalt og de faktiske fysiske ting.

Til syvende og sist er nøkkelordet balanse - du må finne den balansen som funker for deg!

Gi deg selv mulighet til å feire suksess istedet for å dvele ved tabber...

Kilde: quintcareers.com