Lars Kristian Flemmen og Rachel Sowe, programledere, Waschera (Foto: Lise Åserud)
Lars Kristian Flemmen og Rachel Sowe, programledere, Waschera (Foto: Lise Åserud)

Om "Waschera"

"Waschera" er TV 2s flermediale ungdomskonsept, og sendes ettermiddager fra mandag til torsdag.

Redaksjonsleder Cathrine Riis Lilleaas forklarer at de tre plattformene skal forme et ungdomsunivers, der ungdommen selv kan bestemme mye av innholdet.

Fra Notodden til New York

- "Waschera" skal handle om alt fra råning på Notodden til trendmesser i New York, og programmet påvirkes av det som skjer på nettet. Har for eksempel en russegjeng fra Hamar laget tidenes videoklipp, så må vi selvfølgelig vise det, lover Lilleaas.

Ungdom fra hele landet skal få mulighet til å komme på TV og si sin mening, enten det er med mobilkamera, webkamera eller sms. Programmet er til stede på nett døgnet rundt, og nettsiden vil i stor grad ha brukerstyrt innhold.

Programledere

Lars Kristian Flemmen fra Sandefjord og Rachel Sowe fra Nesodden er programlederne for ”Waschera”.

De to har ikke jobbet så lenge sammen, men de har allerede rukket å finne tonen.

- Makkeren min er mye mer solbrun enn meg, men jeg er i bedre form enn henne, ler Lars Kristian, før han utdyper:

- Jeg gleder meg, vi funker veldig fint sammen.

Rachel er helt enig.

- Lars Kristian er en kjempefyr. Det er en trygghet for meg at han har vært på TV før. Han er energisk og morsom.

Oppdaget på Carlings

Lars Kristian har tidligere vært programleder for NRK-programmet "Pugg and play" og var også med i "Programlederjakten" på NRK.

Rachel, derimot, kom nylig inn i redaksjonen etter at redaksjonsleder Cathrine Riis Lilleaas bet seg merke i henne på Carlings der hun jobbet.

- Det var veldig moro å få steppe rett inn. Jeg er helt ny, så det er mye som må læres, men jeg synes det er kjempegøy. Familien synes også det er gøy. De tror dette passer meg bra og at jeg kommer til å trives kjempegodt med dette, smiler hun.

Lars Kristian og Rachel er tett knyttet til redaksjonen, noe de setter pris på.

- Det har vært bra. Det er viktig at vi som står foran skjermen kan stå for det vi gjør, så det har vært veldig viktig for meg å være med i redaksjonen, sier Lars Kristian.

I tillegg til programlederne, kommer "Waschera" til å ha fem eksperter innen sex, musikk, trend, film og kjendissladder.