phil neville, everton, brann, biljardkule (Foto: TV 2)
phil neville, everton, brann, biljardkule (Foto: TV 2)

Eks-politi jaktet kulekasteren

Biljardkulekasteren på Brann-stadion ble presset til å melde seg av en pensjonert lensmann.

- Han meldte seg ikkefrivillig, sier styremedlem Harald Andersen i Brann.

Den pensjonerte lensmannen, som hadde kallenavnet 'sheriffen i Laksevåg' da han var i tjeneste, har brukt mye av sin politierfaring i å etterforske biljardkulesaken. Og da den mistenkte - en mann i begynnelsen av 20-årene - ble utpekt, tok Sportsklubben Brann affære.

- Vi kom i kontakt med personer i miljøet rundt vedkommende og anbefalte ham å ta turen til Brann Stadion. Hvis han ikke gjorde det, ville vi politianmelde ham der og da. Han følte vel presset, sier Andersen til TV 2 Sporten.

Ville høre det selv
Bare kort tid etter at Brann hadde kommet i kontakt med mannen mottok arrangementsjef Jan Tore Guntveit en telefon:

- Det er klart at når det brenner på dass, så har du vel ikke noe valg, sier Guntveit om at den unge mannen tok kontakt.

- Hvorfor anmeldte dere ikke kasteren med én gang, når dere visste hvem det var?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det. Jeg har gjort mitt i denne saken. Nå er det opp til styret å behandle den videre, svarer han kort.

Men etter det TV 2 Sporten kjenner til ville Brann høre med egne ører fra mannen hvorfor han kastet biljardkulen - noe de etter all sannsynlighet ikke ha ville fått hørt, dersom det var en politisak.

Se funnet av biljardkulen på Brann Stadion i videovinduet:

217556

Ikke anmeldt - ennå
Biljardkulekasteren er fortsatt ikke politianmeldt, men ifølge Guntveit er det en årsak til det.

- Hele Brann-styret har i den siste tiden vært opptatt med både årsmøte og fotballtinget. Derfor har saken rett og slett drøyd ut, sier han.

Styremedlem Harald Andersen bekrefter at biljardkulesaken er til behandling i styret.

- Det vil komme en politianmeldelse fra oss i løpet av uken. Deretter vil det bli en vurdering om vi skal gå til sivilt søksmål mot mannen, sier Andersen.

UEFAs disiplinærinspektør har åpnet en egen etterforskning mot Brann etter skandalekampen mot Everton 13. februar. Ifølge Harald Andersen venter UEFA nå på en regjørelse fra bergenserne.

- Vi er blitt bedt om å sende inn en redgjørelse på hva vi har gjort i forbindelse med denne saken, noe vi også jobber med. UEFA forventer en anmeldelse, derfor vil vi prioritere det. Redgjørelsen vil vi sendte i løpet av uka, sier Andersen.

Skiltet med livstidsutestengelse
Brann har tidligere sagt at biljardkulekasteren vil bli utestengt på livstid. Men da vedkommede meldte seg, nyanserte arrangementsjefen seg og sa at han i alle fall ville gå glipp av årets første Brann-kamp.

Harald Andersen er derimot krystallklar.

- Han vil bli nektet adgang på livstid!

- Denne saken har gitt oss uvurdelig lærdom. Vi planlegger nå å sette opp skilt over hva du har lov til å ta med inn på Stadion. På skiltene vil vi opplyse om at dersom du bryter noen av disse reglene, kan det hende du blir utestengt fra Brann Stadion på livstid, sier Harald Andersen.