Dette bildet ble offentliggjort av Jersey politiet søndag, og viser etterforsker Tim Sheppard som arbeider i kjelleren som nå er funnet. (Foto: Andy Le Gresley Jersey Police, ©  RC**LON**)
Dette bildet ble offentliggjort av Jersey politiet søndag, og viser etterforsker Tim Sheppard som arbeider i kjelleren som nå er funnet. (Foto: Andy Le Gresley Jersey Police, © RC**LON**)

Undersøker hemmelig kjeller

Etterforskere har nå brutt seg videre inn i hemmelige kjellerrom i det nedlagte barnehjemmet i Jersey.

Den hemmelige kjelleren består av fire rom som alle har blitt murt igjen.

- Denne kjelleren er ikke oppført i byggets tegninger, sier en etterforsker til SkyNews.com.

Blod og benrester
Politiet har nå begynt undersøkelser i det andre kjellerrommet, etter at det ble gjort skrekkelige funn i det første rommet. Sporhunder fant blodflekker og benrester, i tillegg til at det kom til syne en vegg der det står skrevet: "Jeg har vært ond i mange, mange år".

Politiet sier at de neste rommene skal være større enn det første kjellerrommet, og at det derfor vil ta lang tid å undersøke alle rommene.

Kjelleren i den tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i
  Jersey. (Foto: JERSEY POLICE POOL, © LS PT)
Kjelleren i den tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne i Jersey. (Foto: JERSEY POLICE POOL, © LS PT)

Omfattende etterforskning
I november i fjor startet politiet i Jersey etterforskningen av det som kan bli den største overgrepssaken i britisk historie. Så langt har over 160 personer meldt seg som vitner i saken, og forteller om overgrep, mishandling og om barn som skal ha forsvunnet ved det tidligere barnehjemmet.

Les også: Leter etter sju barnelik

- Venter pågripelser
Ifølge SkyNews.com er det ventet at politiet de neste dagene kommer til å pågripe tre personer i forbindelse med saken.

Markering
Hundrevis av mennesker samlet seg søndag i hovedstaden i Jersey, St. Helier, for å markere sin avsky mot overgrepene som skal ha funnet sted på det tidligere barnehjemmet. Også noen tidligere beboere på Haut de la Garenne møtte opp.

- Jeg var på forskjellige institusjoner fra jeg var tre uker gammel, og jeg har blitt misbrukt i på flere forskjellige hjem. Jeg ble ikke akkurat behandlet godt på Haut de la Garenne heller, sa Katy Mallet til Sky News.