t bane_680 (Foto: SCANPIX)
t bane_680 (Foto: SCANPIX)

T-banevogner kolliderte

To t-banevognsett kolliderte på Ryen i Oslo i natt, og det førte til store forsinkelser i morgentrafikken.

Kollisjonen skjedde like før klokken 01.00 i natt til mandag i forbindelse med flytting av flere tog inne på vognhallområdet på Ryen. Ingen personer skal ha kommet til skade, men politiet melder om store materielle skader på t-banevognsettene.

Saken blir nå etterforsket.

- Om det er feil på utstyr eller en brukerfeil som har ført til ulykken, må den videre etterforskningen avdekke, sier operasjonsleder Finn Belle til Aftenposten.no.

Vognhallområdet på Ryen blir brukt som garasje og vedlikeholdsverksted for t-banen. På grunn av kollisjonen måtte t-banevogner derfor parkeres over hele Oslo.

Forsinkelser
Trafikanten.no melder om en del forsinkelser på t-banen som følge av ulykken.

Ifølge nettstedet er det mandag morgen 5-15 minutter forsinkelser på t-bane trafikken. Enkelte avganger er noe mer forsinket.

Det skal også ha vært andre forsinkelser i Oslo-området mandag morgen etter et nødanrop, melder Jernbaneverket. Nødanropet blir rutinemessig sjekket, men det er så langt ikke meldt om noen nødsituasjon, mifølge vakthavende infoleder Harry Korslund.

Like før klokken 11 meldte Trafikanten.no at alt var i orden på t-banetrafikken, etter at en del avganger var blitt innstilt.