brannvalerenga_680 (Foto: Benjamin Bakken/TV 2)
brannvalerenga_680 (Foto: Benjamin Bakken/TV 2)

Reddet mor og hennes tre barn

En 23 år gammel svenske ble nattas helt etter brann på Vålerenga.

Like før klokka tre i natt oppdaget en tilfeldig forbipasserende at det røyk fra en leilighet på Vålerenga i Oslo. Den 23 år gamle svenske mannen ble nattens helt da han klatrer opp på balkongen i leiligheten, knuste et vindu og reddet ut en mor og hennes tre barn.

- Det var en kritisk situasjon. Dersom han ikke hadde reagert så raskt, hadde nok ikke de fire kommet ut i live, sier operasjonsleder Finn Bjelle ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Alene med barna
Moren var alene med sin 13 år gamle datter og to sønner på seks og tre år da de begynte å brenne. I den tette røyken var de fire nesten bevisstløse da den 23 år gamle mannen kom til unnsetning.

Han fikk også varslet brannvesenet som kom raskt til stedet. Etter kort tid fikk brannvesenet kontroll over brannen som begrenset seg til kjøkkenet i leiligheten. Selve årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Fraktet til sykehus
Moren og de tre barna pådro seg røykskader og ble fraktet til sykehus. I følge politiet skal tilstanden til de fire ikke være kritisk takket være den raske reaksjonen til den 23 år gamle redningsmannen.

Også nattas helt ble kjørt på sykehus med mindre røykskader. Men han kan møte dagen i visshet om at han sannsynligvis reddet fire liv i natt.