Thor Hushovd, Paris Nice 2008 (Foto: SCANPIX)
Thor Hushovd, Paris Nice 2008 (Foto: SCANPIX)

- Et perfekt løp

Thor Hushovd var suveren på søndagens prolog i Paris-Nice.

Se Paris-Nice direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo!

Hushovd tråkket til og vant åpningen av det tradisjonsrike - og i år svært så omdiskuterte - etapperittet Paris-Nice.

Dermed fikk nordmannen akkurat den starten på det franske etapperittet som han ønsket seg.

- Perfekt løp
Nordmannen var fullstendig overlegen i den 4,6 kilometer lange løypa i Amilly, og suste inn til seier foran Markel Irizar (Euskatel) og Stefan Schumacher (Gerolsteiner).

- Det kunne ikke blitt en bedre start enn det her. Jeg kjørte et perfekt, taktisk løp og disponerte kreftene bra. Jeg er kjempefornøyd, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Crédit Agricole-kapteinen innrømmer likevel at han ikke tenkte først og fremst på seier før starten.

- Er i form
- Jeg hadde en følelse av at jeg ville «se hvordan det går». Jeg har ikke fokusert mest på prologtrening, men jeg er i form og da går sånne ting av seg selv, forteller Hushovd.

- Jeg merket at jeg hadde kjempetrøkk i beina, og at jeg kunne dra på gjennom hele løypa. Da holdt det heldigvis til seier, smiler han.

Men søndagens triumf har «Oksen fra Grimstad» sikret seg sesongens andre seier, etter at han vant den andre etappen av Tour Méditerranéen i februar.

- En perfekt start på sesongen?

-Veldig bra. Den kan ikke begynne så mye bedre enn det her. Nå er jeg avslappet, og ting kommer litt av seg selv. Det tror jeg kommer til å fortsette utover sesongen også. Nå er det bare å trene og gjøre jobben, så får resultatene bare komme, understreker Hushovd.

Starter i gult
Prologseieren betyr også at nordmannen starter i gul ledertrøye i mandagens 184,5 kilometer lange etappe mellom Amilly og Nevers.

Hushovd har målsettingen klar:

- Nå blir det å prøve å holde ledertrøyen et par dager, så får vi se om det blir en samlet spurt på mandag eller tirsdag. Og da er målet å vinne, poengterer han.

Se TV 2 SPORTs sendeplan for Paris-Nice her!

Paris-Nice sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag fra 9. - 16. mars.