Mette marit (Foto: Lise Åserud7Scanpix , © jk )
Mette marit (Foto: Lise Åserud7Scanpix , © jk )

Mette Marits seier

I en ny oppsiktsvekkende undersøkelse trykker det norske folk Kronprinsessen til sitt bryst.

Hun hadde en tøff start som kongelig. At en alenemor med en turbulent fortid skulle bli landets kronprinsesse falt nordmenn tungt om brystet. Nå ser det der i mot ut som hun har vunnet hjertet til folket.

En spørreundersøkelse utført av TNS Gallup ga oppsiktsvekkende resultater. Hele 75 prosent mener nemlig at Mette Marit gjør en god jobb. Det er spesielt kvinnene som er begeistret for kronprinsessens innsats, og ikke overraskende er folk på Norges sørkyst hakket mer fornøyde enn resten, selv om resultatet er svært jevnt. Nær halvparten av oss har forandret mening og fått en mer positiv holdning til damen som satte på landet på hodet for syv år siden.

Ødeleggende engler?
Det norske kongehuset er kjent for å tørre å ta utradisjonelle valg. Sist var det Märthas forhold til engler som skapte bølger. 37 prosent mener at hennes engleskole har endret kongehusets troverdighet, mens 51,3 prosent mener at den er uendret.

Det er kanskje ikke grunn til bekymring. Mye tyder på at nordmenn er omstillingsdyktige, og godtar et utradisjonelt kongehus bare vi kan ta tiden til hjelp.

Se hele «God kveld Norge» på TV 2 Sumo