Nok en klassiker: Israel Vazuez (t.h.) og Rafael Marquez har i løpet av de siste tolv månedene levert det vil huskes som en klassisk boksetrilogi. (Foto: LUCY NICHOLSON, © LN/AF)
Nok en klassiker: Israel Vazuez (t.h.) og Rafael Marquez har i løpet av de siste tolv månedene levert det vil huskes som en klassisk boksetrilogi. (Foto: LUCY NICHOLSON, © LN/AF)

Nok en blodig VM-batalje

Israel Vazquez og Rafael Marquez serverte bokseklassiker nummer tre på rad.

Blodig dramatikk, intens spenning og bokseferdigheter i særklasse var igjen hovedingrediensene da Israel Vazquez (30) og Rafael Marquez (32) kjempet om VM-tittelen i super-bantamvekt (55,4 kilo) søndag.

Den blodige duellen fant sted i byen Carson, California søndag morgen norsk tid og var rivalenes tredje titteloppgjør i løpet av tolv måneder. Med en teknisk knockout seier hver i de foregående møtene var det knyttet mye spenning rundt det siste og avgjørende tiebreaker-oppgjøret, og en vil tro at forventningene ble innfridd.

Begge bokserne måtte nemlig i canvansen i det som var et uhyre tett og jevnt gi-og-ta basketak, spekket med de mest eksplosive slagvekslingene, fulltrefferne og ferdighetene som bokseverden har lengtet ekstra etter siden tungvekterne Wladimir Klitschko og Sultan Ibragimov skuffet stort i New York forrige helg.

I motsetning til den kampen holdt Vazquez og Marquez sine TV-seere og drøyt åtte tusen tilskuere på pinebenken i tolv brutale runder, og leverte det som flere eksperter allerede har kåret til en klassisk kamp.

Ved fullført distanse var det Israel Vazquez som trakk det lengste ståret og fikk tilkjent en 2-1 avgjørelse av poengdommerne. 30-åringen kan dermed vente seg lukrative tilbud i tiden fremover.

Vazquez og Marquez fikk betalt henholdsvis 4,25 og 2,12 millioner kroner hver for innsatsen.