Karen Espelund, Norges fotballforbund (Foto: SCANPIX)
Karen Espelund, Norges fotballforbund (Foto: SCANPIX)

Manglerud Star provoserer

Fotballforbundet raser over at fotballklubb velger Norsk Tipping-konkurrent.

Se TV 2 Sportens innslag i videovinduet over!

Andredivisjons-klubben har lenge vært i pengeknipe, nå har klubben fått en avtale verdt 250 000 ved å reklamere for en internettside som eies av internasjonale spillselskap. Dette har fått NFF som i årevis har samarbeidet med Norsk Tipping til å se rødt.

- Jeg er veldig skuffet over at en av våre medlemsklubber går til det skrittet. Jeg er veldig bekymret på lang sikt. Dette er en kortsiktig gevinst som har langsiktige negative effekter, sier generalsekretær i Norges fotballforbund Karen Espelund.

Illojalt
Leder for divisjonsforeningen Kolbjørn Pettersen er rystet over Manglerud Star.

- Er det respekt og lojalitet klubben viser?

Nei, ikke på noen måte. På mange måter kan vi karakterisere det som illojalt mot norsk idrett og fotballforbundet, hevder Pettersen.

Navnet som vil pryde den gule drakten er Ansvarligspill.org, men dette er bare en kreativ fasade. Adressen linker videre til de internasjonale spill-nettstedene: Expect, Ladbrokes, Unibet og Betsson. Med andre ord en gjennomtenkt vri for å unngå reklameforbudet mot utenlandske spillselskap.

Styreleder for Manglerud Star toppfotball Tom Arne Nyborg har ingen betenkeligheter med å reklamere for disse selskapene.

- Dette er vår drakt for 2008 og den er verdt 250 000. Vi har ikke råd til å si nei, forteller han til TV 2 Sporten.

Nylig har Norsk Tipping delt ut 600 000 til andredivisjonsklubbene og det er planlagt flere donasjoner, sponsorsjefen er forbannet.

- Selvfølgelig er det provoserende, og det er veldig synd at Manglerud Star ikke skjønner hva Norsk Tippings virksomhet betyr for norsk fotball og norsk idrett, sier Tore Elmann Tangen.

Ole Brumm
De gule fra Oslo-øst er av en annen oppfatning.

- Jeg synes at norsk idrett skal tjene litt på de spillene og de pengene som går til utlandet, sier Nyborg.

Du er ikke redd for at Manglerud Star ødelegger for norsk idrett på lang sikt?

- Nei, dette er mer en Ole Brumm-politikk. Vi vil tjene penger på alle som spiller på spill i Norge, både Norsk Tipping og andre nettspill. Vi vil ha hele kaka og ikke 80 prosent som vi har i dag, fortsetter han.

Sponsorsjefen tror denne politikken vil slå negativt ut, også for Manglerud Star.

- Konsekvensen vil være at det blir mindre penger til anlegg og utbygging som også Manglerud Star er avhengig av, avslutter Elmann Tangen.