Michael Carrick, Wayne Rooney (Manchester United) (Foto: SCANPIX)
Michael Carrick, Wayne Rooney (Manchester United) (Foto: SCANPIX)

Sir Alex: - Helt latterlig

Manchester United ble sendt på hodet ut av FA-cupen lørdag.

United fikk en særdeles sur exit fra den engelske cupen etter 0-1-tap i kvartfinalen mot Portmouth lørdag ettermiddag.

United så ut til å ha kampen i sin hule hånd, med full kontroll på banespillet og en imponerende produksjonsrate av solide sjanser. Men en solid David James i mål, og en forsvarsrekke med Sol Campbell i spissen, holdt Pompey inne i kampen.

Se kampfakta og kampforløp i TV 2s livesystem!

Rio i mål
Harry Redknapps menn måtte faktisk ha hjelp fra United-keeper Tomasz Kuszczak for å finne hull på målbyllen, da han dro ned Milan Baros inne i straffefeltet vel 15 minutter før full tid.

Dommer Martin Atkinson dro frem det røde kortet til polakken og pekte resolutt på krittmerket.

Ettersom Kuszczak hadde kommet inn for en skadet Edwin van der Sar i pausen, hadde ikke United-manager Sir Alex Ferguson noe annet valg enn å dytte en utespiller mellom stengene.

Den «æren» fikk Rio Ferdinand, og den ellers så staute midtstopperen hadde ingen muligheter på Sulley Muntaris velplasserte straffe.

- Gjorde ikke jobben sin
Etter kampen var Ferguson mest opptatt av å slakte dommer Atkinsons innsats.

- Det er helt latterlig. Jeg kan ikke forklare det en gang. Managere får sparken for ting som det, mens han (Atkinson) kommer til å dømme en ny kamp neste helg, freser han overfor MUTV ifølge Sporting Life.

Skotten innrømmet at straffesituasjonen var korrekt idømt, men reagerte på dommerens angivelige «mildhet» overfor Portsmouth-spillerne i resten av kampen.

- Han gjorde ikke jobben sin skikkelig og trenger en grundig evaluering. Jeg blir evaluert som manager, det samme blir spillerne, så dommere burde også blitt evaluert av de riktige menneskene, slår Ferguson fast.

Sol Campbell, David James, Portsmouth (Foto:
  SCANPIX)
Sol Campbell, David James, Portsmouth (Foto: SCANPIX)