kabul serena
kabul serena

Se attentatbildene

TV 2 viser videobildene fra attentatet i Kabul.

I dokumentaren "Skuddene i Kabul" viser TV 2 videoovervåkingsbildene fra Serena Hotel. Hele attentatet er fanget opp av hotellets kameraer, og disse bildene vises for første gang i Dokument 2.

Se klipp fra Dokument 2 i videovinduet over!

TV 2 har fått tilgang til bildene, som er tatt fra tre forskjellige overvåkingskameraer. To av kameraene fanget opp det som skjedde utenfor, mens et kamera registrerte det som foregikk i resepsjonen.

Kameraet ved inngangsporten til Serena Hotel viser trafikken inn og ut av hotellområdet, mens de væpnede terroristene gjør seg klare til å angripe.

serena eksplosjon
serena eksplosjon

Deretter følger det flere eksplosjoner ved inngangspartiet til hotellet. To menn stormer inn porten, og de tar seg inn i borggården og skyter seg vei mot hotellinngangen.

Den ene attentatmannen løper inn hovedinngangen, og mot det området der Dagbladets journalist Carsten Thomassen og Scanpix-fotograf Stian Solum befinner seg. Attentatmannen skyter Thomassen, og fortsetter videre fra rom til rom og likviderer dem han møter underveis.

- Akutt situasjon

Sjur Bakken, leder for PSTs livvakttjeneste, sier at livvakttjenesten i PST aldri har vært utsatt for et lignende angrep som det som fant sted på Serena Hotel 14. januar i år.

-Hvis vi er i en situasjon som er akutt, og hvor vi forstår at her må vi gjøre noe for å redde menneskeliv, så vil vi ta styring på den situasjonen, sier Bakken til TV 2.

Det er ikke vanlig at operative ledere hos Politiets sikkerhetstjeneste stiller til intervju. Bakken ble intervjuet i forbindelse med dokumentaren "Skuddene i Kabul". I intervjuet forklarer Bakken hvilke oppgaver livvaktene i PST har.