Troys puppepop
Troys puppepop

Feirer kvinnen med puppe-pop

Aylar, Lene Alexandra og sort/hvitt-filmer med kvinner på kjøkkenet. Troy Gulbrandsen feirer kvinnedagen, men ikke ved å gå i protesttog. Han har laget musikkvideo.

- Det er sikkert mange som blir småsure på meg, og som tenker jeg er en mannssjåvinist og gris som er opptatt av pupper og lår, sier Troy Gulbrandsen om musikkvideoen til hans selvskrevne hyllingsvise for den moderne kvinne. For det er ikke akkurat rødstrømpe-takter han har trukket frem.

Avkledt
Aylar er nesten avkledt midt i Oslo sentrum og Lene Alexandras pupper ser ut til å være helt OK i musikkvideoen som Gulbrandsen har laget til sin faste post «Troyblikk» i Lørdagsmagasinet på TV 2.

- Hensikten med videoen er å vise at når det gjelder oss menn, er det på en måte ikke så farlig. Men kvinner skal være litt pyntedukker for menn, sier Gulbrandsen ettertenksomt og konstaterer:
- Det er dumt det fortsatt skal være sånn at det ikke skal gå på dyktighet, men hvor søt og pen du er, hvis du skal bli kjent.

Mot media
Kritikken går også mot det seksualiserte samfunnet.

- Du er ikke interessant for media før du kler av deg. Se på Kari Traa som fikk førstesideoppslag når stilte opp på de bildene hun gjorde.

- Aylar hadde jo på en måte full kontroll. Det er ikke Aylar og Lene Alexandra jeg prøver å ta, men litt media, sier han til tv2.no.

Sunn fornuft
Men på selveste kvinnedagen, må han innrømme at sangen også er et spark til kvinnen.

- Kvinnene har det ganske bra i samfunnet, i forhold til hvordan det var. Jeg mener ikke vi har kommet langt nok, men vi er på god vei.

- Jeg tror ikke vi trenger lover og regler på hvordan vi skal gjøre alt. Noe er snakk om sunn fornuft. Og noe går av seg selv, sier Gulbrandsen.

- Vi merker på samfunnet at for eksempel fedre er mer til stede. Ikke fordi de må, men fordi de vil.

Endring
Og hadde det ikke nettopp vært for at fedre er mer til stede i barnas liv, hadde kanskje ikke Gulbransen noen gang laget hyldesvideoen til kvinnedagen.

- Jeg driver med musikk på fritiden. Onsdag morgen var jeg hjemme fra jobb, fordi sønnen min måtte være hjemme. Så da tenkte jeg: Hvorfor ikke bare skrive en sang.

- Jeg føler ting har endret seg. Jeg er nok mer delaktig i oppvekst og oppdragelse, enn det min far var med meg, sier Gulbrandsen.