Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)

Rytterne blåser i truslene

Profflagene stiller til start i Paris-Nice til tross for trusler om utestengelse og bøter. - Veldig bra, sier Thor Hushovd.

Se Paris-Nice på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo!

Fredag formiddag gikk det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ut med direkte trusler til alle proffryttere om at de ville bli kastet ut av forbundet, hvis de stilte til start i etapperittet Paris-Nice, som arrangeres av den mektige Tour de France-arrangøren Amaury Sport Organisation (ASO).

Les også: Hushovd trues med utestengelse

Gir blanke
- UCI har gjort det temmelig klart for lagene at de bør tenke nøye gjennom beslutningen de tar. Om de bestemmer seg for å bli med ASO, har de samtidig gjort det klart at de vil ut av UCI. Vi vil jobbe dem ut av UCI, uttalte UCI-president Pat McQuaid ifølge NTB.

Fredag ettermiddag kunne imidlertid VG melde at profflagene blåser en lang marsj i truslene og stiller på startstreken i prologen i Amilly søndag.

Ifølge det danske nettstedet feltet.dk hadde rytternes interesseorganisasjon et møte hvor hele 15 av lagene stemte for, åtte stemte blankt og ingen imot.

Det er Thor Hushovd veldig lettet for.

- Jeg er glad det ble sånn. Det er derfor vi holder på med dette her, og da får jeg også lyst til å kjøre sykkelløp, forteller Hushovd til TV 2 Sporten.

- Håper på enighet
- Hvor mye har denne striden påvirket dere som ryttere den siste tiden?

- Det har påvirket noe, men jeg har prøvd å ikke engasjere meg for mye. Jeg har alltid hatt den innstillingen at de finner sikkert ut av det, og det gjorde de også til slutt. Så får vi bare se hva konsekvensene blir, sier Hushovd.

- Frykter du hva UCI kan finne på?

- Jeg har ingen anelse om hva som kan skje. Men jeg håper de kommer frem til en enighet som varer langt frem i tid - det er det vi trenger nå, understreker Crédit Agricole-kapteinen.

Paris-Nice sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag fra 9. - 16. mars.