Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Homse-bonanza i Spania

En spansk ordfører skjøt gullfuglen da han inviterte homofile til å feire byllup i hans by. Gifteklare homser valfarter til byen, som opplever oppgangstider.

I 2005 fikk homofile i Spania rett til å gifte seg og adoptere. Men da mange kommuner likevel nektet å vie homofile oppfordret ordføreren i den lille byen Campillo alle skeive par til å komme dit for å gifte seg.

Glade mennesker
Og nå valfarter giftesyke homofile til landsbyen.

- Et bryllup er noe man gjør av kjærlighet. Byen fylles av glade og feststemte mennesker, sier ordfører Francisco Maroto til TV 2.

Det har ikke kommet en eneste negative reaksjon fra innbyggerne i Campillo. Landsbyen opplever vekst og økt turisme. Ordføreren på sin side er blitt kjendis i hjemlandet. Snart kommer filmen om den tolerante ordføreren.

- Han har blitt en lokal legende og stadig flere får høre om ham, sier regissør Andrès Rubio til TV 2.

Vil behandle alle likt
Han regisserer filmen "Campillo, Si Quiero", som handler om homsenes favorittby. Dokumentarfilmen om den lille spanske landbyen går rett inn i den pågående debatten i Norge om kjønnsnøytral ekteskapslov. En debatt ordføreren i Campillo ikke skjønner noe av.

- Jeg mener at vi ikke skal diskriminere. Det er ingen grunn til det. Alle bør stå i det samme ekteskapsregisteret og den samme loven bør gjelde for alle, sier ordfører Maroto.

Hvis noen norske politikere leser dette - ordføreren ble nylig enstemmig gjenvalgt og er mer populær enn noen gang.