foreldre_680 (Foto: Tom Bundli/TV 2)
foreldre_680 (Foto: Tom Bundli/TV 2)

Sammen for fred

De har begge mistet en av sine nærmeste. Palestinske Jalal og israelske Tsurit jobber sammen for fred.

Gjennom organisasjonen Parents Circle reiser de verden rundt for å formidle sitt budskap - volden må stoppes gjennom dialog. I dag var de i Oslo for å snakke med norske ungdommer.

- Vi prøver å komme sammen slik at alle skal få møte folk fra den andre siden og høre at det er folk på den andre siden som ønsker fred, forteller Tsurit Sarig.

Begge har de fått en av sine nærmeste drept i konflikten. Men de har lagt sinne og tanker om hevn bak seg. Jalal og Tsurit reagerer med frustrasjon etter gårsdagens angrep i Jerusalem.

- Hevn og drap er fryktelig, sier Jalal Khudairy.

israel_680 (Foto: AFP/SCANPIX)
israel_680 (Foto: AFP/SCANPIX)

Begravet i dag
Tre av de åtte studentene som ble drept på den religiøse skolen i Jerusalem ble i dag begravet. Inne på skolen vitner skuddhull og blodige bøker om kaoset som oppstod da en bevæpnet palestiner kom seg inn på skolen og skjøt rundt seg.

Israels president Shimon Peres er opprørt etter massakren.

- Dette er et sted hvor folk kommer for å be og for å lære. Totalt uskyldig, sier Peres.

Gjerningsmannen kom fra Øst-Jerusalem og var i 20-årene. Han skal tidligere ha jobbet som sjåfør på skolen, og ble selv skutt og drept under angrepet.

Forsetter fredssamtalene
Til tross for dette vil Israel megle om fred med den palestinske regjeringen. Men understreker at samtaler ikke fører frem dersom de blir fulgt opp av nye angrep dagen etter.

FNs sikkerhetsråd klarte IKKE å bli enige om å fordømme aksjonen i Jerusalem.

Vedtaket ble stanset av Libya, som mente en resolusjon også måtte inneholde en fordømmelse av de israelske angrepene mot Gazastripen.