dagfinn_crop (Foto: Heiko JungeSCANPIX)
dagfinn_crop (Foto: Heiko JungeSCANPIX)

Kan avlive kontantstøtten

Dagfinn Høybraaten kan komme til å avgjøre om kontanstøtten skal avgå i sin opprinnelige form i dag. FØLG TALEN DIREKTE HER.

Når Dagfinn Høybraaten åpner Kristelig Folkepartis landsstyremøte i dag, er det ventet at han skal komme inn på kontantstøttens fremtid.

Rødgrønne vil droppe
I dag bekreftet nemlig Senterpartiets leder, Åslaug Haga, for første gang at hun mener at kontantstøtten slik vi kjenner ordningen i dag, ikke kan fortsette i neste stortingsperiode.

- Det kan godt hende at vi skal ha en eller annen form for kontantstøtte, men med full barnehagedekning er tiden over for dagens ordning, sier Haga til Dagbladet.

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstre ønsker heller ikke å videreføre ordningen.

Dette betyr at valget i 2009 kan bli et kontantstøttevalg igjen. KrF har som kjent vunnet ett valg på kontantstøttesaken, og nå får de sjansen igjen.

HØYBRAATENS TALE KAN DU FØLGE DIREKTE KL 13.30 HER

- Bruk pengene til fedrekvoten
Allerede onsdag gikk Senterpartiets nestleder Liv Signe Navarsete ut og åpnet for en avvikling av kontantstøtten. Hun mener ordningen ødelegger for likelønn, og varsler med utspillet at ordningen kan bli en viktig sak da hun som Sps leder for programkomiteen skal legge frem forslag til ny politikk til neste års landsmøte.

I dag mottar 45.000 kontantstøtten, som i maksutbetaling er på vel 3300 kroner. Den koster staten 1,9 milliarder, og Sps nestleder mener det bør diskuteres om disse pengene heller skulle bli brukt til å utvide dagens foreldrepermisjon.

Åslaug Haga åpnet for øvrig i dag for å dikutere en alternativ videreføring av støtten, men altså ikke i dens nåværende form.