En iransk kvinne hjelper sin sønn med å holde et lekevåpen under en protestmarsj mot Israels angrep på Gazastripen. (Foto: BEHROUZ MEHRI, © beh/mro)
En iransk kvinne hjelper sin sønn med å holde et lekevåpen under en protestmarsj mot Israels angrep på Gazastripen. (Foto: BEHROUZ MEHRI, © beh/mro)

Ble ikke enige

USA ønsket at FN skulle fordømme gårsdagens angrep i Jerusalem som en terroraksjon, men fikk ikke tilslutning av Libya.

Dermed ble USAs ønske om å fordømme angrepet blokkert. Selv om USA er et av fem land i Sikkerhetsrådet som har veto, ønsket FN en enstemmig avgjørelse.

- Terrorister
Dan Gillerman, Israels FN-ambassadør raste etter avgjørelsen.

- Desverre skjer slikt når sikkerhetsrådet blir infiltrert av terrorister. Landet som blokkerte resolusjonen er et land som vet mer om terrorisme enn de fleste andre land, sa han.

Se utbruddet i videovinduet øverst i artikkelen.

- Må fordømme israelske angrep
Årsaken til at Libya ikke ville slutte seg til forslaget til USA, er at de mener en slik resolusjon også må inneholde en fordømmelse av de israelske angrepene på Gazastripen.

Over 120 mennesker er drept i israelske angrep i Gaza den siste uken.

Gårsdagens angrep ble feiret i Gaza og i flyktningeleirer i Sør-Libanon, der tusenvis av mennesker danset i gatene og skjøt opp i luften.

Les også: Jublet etter terrorangrep

En iransk gutt under en demonstrasjon i Teheran fredag mot de
  israelske angrepene mot Gazastripen den siste uken. (Foto: BEHROUZ MEHRI,
  © beh/mro)
En iransk gutt under en demonstrasjon i Teheran fredag mot de israelske angrepene mot Gazastripen den siste uken. (Foto: BEHROUZ MEHRI, © beh/mro)

- Liten betydning
TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik tror ikke det vill hatt en stor betydning dersom FNs sikkerhetsråd hadde klart å samle seg til en resolusjon.

- Ingen av disse partene er spesielt villige til å lytte til FN, dette gjelder kanskje spesielt Israel som har fått mange resolusjoner mot seg opp igjennom tidene, sa Græsvik til TV 2 Nyhetskanalen fredag.